Ράλι 25% για την Trump Media μετά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ πως «δεν θα πουλήσει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 25% για την Trump Media μετά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ πως «δεν θα πουλήσει»
Ράλι άνω του 25% καταγράφουν στις συναλλαγές της Παρασκευής στην Wall Street οι μετοχές της Trump Media, λίγη ώρα αφότου ο ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου της εισηγμένης Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τους μετόχους και τους επενδυτές πως δεν σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιό του

Ράλι άνω του 25% καταγράφουν στις συναλλαγές της Παρασκευής στην Wall Street οι μετοχές της Trump Media, λίγη ώρα αφότου ο ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου της εισηγμένης και υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τους μετόχους και τους επενδυτές πως δεν σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιό του, ακόμα και όταν παρέλθει η ημερομηνία μετά την οποία θα έχει την δυνατότητα να το κάνει.

Η μετοχή της Trump Media είχε βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω ανησυχιών ότι ο Τραμπ μπορεί να αρχίσει να πουλά μετοχές από την επόμενη εβδομάδα, μόλις λήξει η περίοδος που προβλέπεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ διατηρεί το 57% των μετοχών της εταιρείας.

«Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να πουλήσω», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, με τις συναλλαγές της μετοχές να αναστέλλονται μετά τις δηλώσεις του Τραμπ.

Ο Τραμπ τόνισε ότι η Truth Social, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που μοιάζει με το Twitter που ανήκει στην Trump Media, είναι «εξαιρετική για μένα», προσθέτοντας ότι το μερίδιό του εξακολουθεί να αξίζει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια. «Αλλά δεν θέλω να πουλήσω τις μετοχές μου. Δεν πρόκειται να πουλήσω τις μετοχές μου», διαβεβαίωσε.

«Δεν το έκανα για τα χρήματα. Το έκανα γιατί ήθελα πολύ να έχω μια δυνατή φωνή και είναι μια υπέροχη ευκαιρία για μένα», είπε. «Και όσο η φωνή μου είναι εκεί, η επένδυση θα είναι πάντα καλή».

Σημειώνεται πως η αξία της εταιρείας εκτινάχθηκε ως και τα 71 δολάρια αρχικά όταν άρχισε να διαπραγματεύεται στα τέλη Μαρτίου στον δείκτη Nasdaq μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού. Ωστόσο, οι επόμενες εβδομάδες αποδείχθηκαν καταστροφικές για την Trump Media, με την μετοχή έκτοτε να έχει χάσει ως και το 80% από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως ο λόγος της πτώσης είναι ότι αρκετοί πιστεύουν ότι θα πουλήσω. Και πιστεύουν πως αν πουλήσω, η Trump Media δεν θα είναι η ίδια», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε μία κλειστή λέσχη γκολφ στην Καλιφόρνια.

Η Trump Media ανέφερε απώλειες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από πενιχρά έσοδα στις τελευταίες τριμηνιαίες εκθέσεις κερδών της, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί κεφαλαιοποίηση άνω των 3,7 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Από 27 Σεπτεμβρίου σε ισχύ οι δασμοί στα προϊόντα «στρατηγικής σημασίας» από Κίνα

Λάρι Έλισον: Προσωρινά 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο ιδρυτής της Oracle

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider