Tupperware: Υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tupperware: Υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης
Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε και επίσημα η Tupperware Brands Corp, επιβεβαιώνοντας τα χθεσινά δημοσιεύματα, επηρεασμένη από την πολυετή πτώση των πωλήσεων που είχε περιοριστεί μόνο για ένα σύντομο διάστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε και επίσημα η Tupperware Brands Corp, επιβεβαιώνοντας τα χθεσινά δημοσιεύματα, επηρεασμένη από την πολυετή πτώση των πωλήσεων που είχε περιοριστεί μόνο για ένα σύντομο διάστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η «ταλαιπωρημένη» οικονομικά εταιρεία υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11, για προστασία από τους πιστωτές, ενώ όπως αναφέρεται θα ζητήσει την άδεια του δικαστηρίου για να ξεκινήσει μια διαδικασία πώλησης της επιχείρησης ενώ σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

Η εταιρεία με την 78χρονη ιστορία, αναφέρει περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 500 εκατ. και 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνει το Reuters.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους αξιότιμους πελάτες μας με τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που αγαπούν και εμπιστεύονται σε όλη αυτή τη διαδικασία», τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Laurie Ann Goldman σε δήλωση προς τους επενδυτές.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά περισσότερο από 50% αυτή την εβδομάδα μετά τις αναφορές ότι σχεδίαζε να κηρύξει πτώχευση.

Τον Αύγουστο, η Tupperware είχε εγείρει σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί ως εταιρεία, για τέταρτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022 , και ανακοίνωσε ότι αντιμετώπιζε κρίση ρευστότητας.

Η πτώχευση έρχεται μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Tupperware και τους πιστωτές της για τη διαχείριση του χρέους που ξεπερνά τα 700 εκατ. δολάρια. Οι πιστωτές είχαν συμφωνήσει φέτος να δώσουν χώρο στην εταιρεία να «αναπνεύσει» μετά την παραβίαση των όρων του δανείου, αλλά η Tupperware συνέχισε να κατρακυλά, αφού το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, οι υψηλότεροι μισθοί και το κόστος μεταφοράς είχαν επηρεάσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους της.

Το Tupperware κυριάρχησε στην αγορά επί χρόνια, και έγινε τόσο συνώνυμο με τα «τάπερ» που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομα όταν αναφέρονται σε οποιοδήποτε πλαστικό δοχείο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον Earl Tupper, ο οποίος κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εύκαμπτη αεροστεγή σφράγιση των δοχείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψυχρολουσία στην Γερμανία: Η Intel «παγώνει» την επένδυση των 33 δισ. ευρώ στο Μαγδεμβούργο

Βρετανία: Πωλείται ο Observer, η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

Apple: Έλαβε έγκριση για το «εργαλείο» ανίχνευσης υπνικής άπνοιας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider