Meta: Συμφώνησε σε ανταλλαγή δεδομένων με τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Συμφώνησε σε ανταλλαγή δεδομένων με τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Meta επεκτείνει το Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIPE) για να επιτρέψει στις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου να ανταλλάσσουν απευθείας πληροφορίες με τον γίγαντα των social media.

Τη συνεργασία με δύο τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε η Meta, , σε μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών για την προστασία των καταναλωτών από απάτες.

Σύμφωνα με το CNBC, η Meta επεκτείνει το Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIPE) για να επιτρέψει στις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου να ανταλλάσσουν απευθείας πληροφορίες με τον γίγαντα των social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να διαγράψει λογαριασμούς και συστήματα απάτης.

Η Meta θεωρεί ότι η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί σε πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέφερε μάλιστα ότι κατάφερε να καταργήσει 20.000 λογαριασμούς που συμμετείχαν σε ένα δίκτυο απάτης με εισιτήρια συναυλιών που στόχευε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, χάρη στα δεδομένα που μοιράστηκαν η NatWest και η Metro Bank.

Όπως αναφέρει η μητρική εταιρεία του Facebook, οι NatWest και Metro Bank είναι οι μόνες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο που συμμετέχουν επί του παρόντος στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά πρόκειται να ενταχθούν αργότερα και περισσότερες.

«Αυτή η απόφασή μας έχει ήδη οδηγήσει στην ανάληψη δράσης κατά χιλιάδων λογαριασμών που διαχειρίζονται απατεώνες, γεγονός που υποδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας τραπεζών και πλατφορμών για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού ζητήματος», δήλωσε ο Nathaniel Gleicher, επικεφαλής της Meta για την καταπολέμηση της απάτης.

Η Meta και οι απάτες στις πλατφόρμες της

Η Meta αντιμετωπίζει εδώ και καιρό εκκλήσεις από τις τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τους απατεώνες στις πλατφόρμες της, οι οποίες περιλαμβάνουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Το 2022, η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling, η οποία υποστηρίζεται από την Goldman Sachs, άρχισε να μποϊκοτάρει τη Meta και απέσυρε τη διαφήμισή της από τις πλατφόρμες της, λόγω ανησυχιών ότι η εταιρεία αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τις δόλιες οικονομικές διαφημίσεις.

Μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές απάτης που συναντούν οι χρήστες στις πλατφόρμες της εταιρείας είναι η εξουσιοδοτημένη απάτη push payment, μέσω της οποίας οι εγκληματίες προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να τους στείλουν χρήματα υποδυόμενοι άτομα ή επιχειρήσεις που πωλούν μια υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UniCredit: Θετική έκπληξη η Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο - Ανεβάζει στο 2,3% τον πήχη για την ανάπτυξη

Τι συζήτησαν τα στελέχη της Alpha Bank στο συνέδριο της BofA

Deutsche Bank: Κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή - Τα 3+1 εφιαλτικά σενάρια για τις τιμές πετρελαίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider