Μπάφετ: Κοντά στο 10% έριξε το μερίδιό του στην BofA - Πούλησε μετοχές αξίας 338 εκατ. δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Κοντά στο 10% έριξε το μερίδιό του στην BofA - Πούλησε μετοχές αξίας 338 εκατ. δολ.
Συνεχίζει να μειώνει τις τελευταίες ημέρες το μερίδιό της στην Bank of America η Berkshire Hathaway, κάτι που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου. 

Συνεχίζει να μειώνει τις τελευταίες ημέρες το μερίδιό της στην Bank of America η Berkshire Hathaway, κάτι που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη πούλησε 8,5 εκατομμύρια μετοχές για περίπου 338 εκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας τον 13ο γύρο πωλήσεων μετοχών της BofA. Παρά το συνεχιζόμενο sell-off, η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America, διατηρώντας ένα σημαντικό μερίδιο 10,2%, δηλαδή 794,1 εκατομμύρια μετοχές, αξίας άνω των 31 δισ. δολαρίων.

Η Berkshire πούλησε τις μετοχές σε μέση τιμή περίπου 39,50 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αναφέρει το Barron's.

Η μετοχή της Bank of America έκλεισε στα 39,23 δολάρια την Τετάρτη, μένοντας σχεδόν αμετάβλητη, ωστόσο έχει υποχωρήσει περίπου 10% από τότε που η Berkshire άρχισε τις πωλήσεις μετοχών τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές αναρωτιούνται εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος Warren Buffett, ο οποίος επιβλέπει το χαρτοφυλάκιο μετοχών της Berkshire, ήθελε εξαρχής να μειώσει το μερίδιο στο 10% και να σταματήσει τις πωλήσεις ή σχεδιάζει να συνεχίσει ακόμα πιο επιθετικά.

Η Berkshire έχει «ξεφορτωθεί» πολλές τραπεζικές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της U.S. Bancorp, Wells Fargo και JP Morgan Chase, με τους αναλυτές να συμπεραίνουν πως ο Μπάφετ έχει γίνει λιγότερο ενθουσιώδης με τον τραπεζικό κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

OpenAI: Αποτίμηση 157 δισ. δολάριων βάσει του νέου γύρου χρηματοδότησης - Κοντράρει μεγάλες εισηγμένες

Ανοίγει νέο κατάστημα Puma στις αρχές του 2025

«Ταύρος» η UBS για ελληνική οικονομία και τράπεζες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider