Μetlen: Στις αγορές με νέο 5ετές πράσινο ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μetlen: Στις αγορές με νέο 5ετές πράσινο ομόλογο 500 εκατ. ευρώ
Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με διάρκεια 5 ετών.

Στην έκδοση 5ετούς ομολόγου 500 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η Metlen, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον, εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έδωσε τη σχετική εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup, και HSBC να λειτουργήσουν ως Από Κοινού Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, από την 7η Οκτωβρίου 2024.

Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με διάρκεια 5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές) (η «Έκδοση» και οι «Ομολογίες» αντίστοιχα). Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί, όπως τονίζει η εισηγμένη.

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. (οι «Ομολογίες 2024»), όπως υπογραμμίζει.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της Εταιρείας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Metlen προχωρά σε αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει την 1η Δεκεμβρίου ενάμιση μήνα νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια ρεύματος: Οριακή μείωση στις τιμές των νοικοκυριών τον Σεπτέμβριο

ΡΑΑΕΥ: Συγκροτήθηκαν σε σώμα οι Ολομέλειες των Κλάδων Αποβλήτων και Υδάτων

Metlen: Νέα projects ΑΠΕ στη Σικελία

gazzetta
gazzetta reader insider insider