Κύπρου: Άνοιξε το «χορό» των πωλητών η CarVal για το 3% - Ακολουθεί η πρώην Λαϊκή

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρου: Άνοιξε το «χορό» των πωλητών η CarVal για το 3% - Ακολουθεί η πρώην Λαϊκή
Το «χορό» της σταδιακής αποεπένδυσης μέχρι τον πλήρη μηδενισμό θέσεων στην Τράπεζα Κύπρου άνοιξε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, η CarVal, κατέχοντας το 9,09% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Το «χορό» της σταδιακής αποεπένδυσης μέχρι τον πλήρη μηδενισμό θέσεων στην Τράπεζα Κύπρου άνοιξε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, η CarVal (προηγούμενη μάλιστα και της πρώην Λαϊκής), κατέχοντας το 9,09% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, υπήρξε διάθεση του 3% της θέση της μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και υπό τη διενέργια διαδικασίας βιβλίου επιταχυνόμενων προσφορών (accelerated book building). Η Jefferies έχει αναλάβει τη διαδικασία αποεπένδυσης του γκρουπ CarVal - Caius, ενώ τη διαδικασία την «έτρεξε» μαζί με τη BofA (Merrill Lynch International).

Το 3% διατέθηκε στην τιμή των 4,20 ευρώ σε θεσμικούς επενδυτές (συναλλαγή της τάξεως των 55,794 εκατ. ευρώ), με δέσμευση από την CarVal να μην προχωρήσει σε νέο placement για διάστημα 60 ημερών (lock up).

Σειρά αναμένεται να πάρει ο εκκαθαριστής της Λαϊκής (placement για το 4,83%) το αμέσως προσεχές διάστημα, έχοντας τρέξει στο παρασκήνιο διαδικασία για την ανάθεση του έργου πώλησης σε κάποιον επενδυτικό οίκο - χρηματιστηριακή (συνδυαστικά μια ξένη επενδυτική και μια εγχώρια χρηματιστηριακή). Δεδομένης της φύσης του πωλητή (υπό εκκαθάριση τράπεζα), αλλά και της προϊστορίας (σ.σ. έχει διαθέσει ποσοστό κάτω από την τιμή κτήσης) εκτιμάται ότι η τιμή διάθεσης θα ενέχει και σε αυτή τη περίπτωση discount, σε σχέση με την τρέχουσα.

Πηγές με γνώση των διαδικασίων εκτιμούν πως το Caius Capital που συμπεριλαμβάνεται στο γκρουπ των εν δυνάμει πωλητών, κατέχοντας το 5,43%, δε φαίνεται διατεθειμένο να πουλήσει ένα εύλογο size της θέσης του, στη συγκεκριμένη χρονική φάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Πέντε χρόνια από το πράσινο φως της Κομισιόν στον «Ηρακλή» για την εξυγίανση από τα κόκκινα δάνεια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider