BlackRock: Σε επίπεδα ρεκόρ τα υπό διαχείριση assets για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Σε επίπεδα ρεκόρ τα υπό διαχείριση assets για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο
Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η BlackRock εκτοξεύτηκαν στα 11,48 τρισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, από 9,10 τρισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της BlackRock για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, με το μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων παγκοσμίως να παίρνει ώθηση από την εντυπωσιακή απόδοση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων και από ένα έντονο ράλι μετοχών που ενίσχυσε την αξία των επενδύσεων των πελατών της.

Συγκεκριμένα, τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η BlackRock εκτοξεύτηκαν στα 11,48 τρισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, από 9,10 τρισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και 10,65 τρισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, όπως αναφέρει το Reuters.

H BlackRock κατέγραψε μακροπρόθεσμες καθαρές ροές 160 δισ. δολαρίων, ενώ οι συνολικές καθαρές ροές σημείωσαν τριμηνιαίο ρεκόρ 221,18 δισ. δολαρίων, από 2,57 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Οι επενδυτές τοποθέτησαν 97,41 δισ. δολάρια σε ETFs και 62,74 δισ. δολάρια στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος.

Τα καθαρά κέρδη της BlackRock αυξήθηκαν στα 1,63 δισ. δολάρια, ή 10,90 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,60 δισ. δολάρια ή 10,66 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μετοχή της έχει σημειώσει άνοδο περίπου 18% το 2024 από το τελευταίο κλείσιμο, ακολουθώντας από κοντά το άλμα 21% του S&P 500.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν αντιμετωπίσει πιο ήπιες εισροές τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων ενίσχυσαν την ελκυστικότητα των ασφαλών assets, όπως είναι τα μετρητά. Ορισμένοι επενδυτές έμειναν στο περιθώριο, περιμένοντας περισσότερη βεβαιότητα σχετικά με την τροχιά των επιτοκίων, προτού επιστρέψουν σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Αποκάλυψε ρομποταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ - Κοστίζει κάτω από 30.000 δολάρια

Sanofi: Κοντά σε deal 15 δισ. ευρώ για την πώληση του 50% της Opella στην αμερικανική CD&R

Stellantis: Απώλειες 3,5% για τη μετοχή μετά την επιβεβαίωση της αποχώρησης του CEO το 2026

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider