Σκλαβενίτης: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ σε 33.056 εργαζόμενους

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκλαβενίτης: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ σε 33.056 εργαζόμενους
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση δίδεται για δεύτερη χρονιά. Στα 10 εκατ. ευρώ το συνολικό κόστος της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Στην καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 300 ευρώ, στους εργαζομένους του, προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτης.

Κατά τις πληροφορίες, δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι το σύνολο των εργαζομένων της αλυσίδας – ήτοι 33.056 εργαζόμενοι – ενώ η εν λόγω οικονομική στήριξη δίδεται για δεύτερη χρονιά, με τη μορφή δωροεπιταγής.

Το ποσό των 300 ευρώ πιστώθηκε σήμερα το πρωί στους εργαζομένους του ομίλου Σκλαβενίτης και αποτελεί, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, μια ακόμη «μορφή επιβράβευσης» των υπαλλήλων. Το συνολικό κόστος της εν λόγω πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Καθώς, δε, η αγορά αναμένει τα οικονομικά μεγέθη του leader του οργανωμένου λιανεμπορίου για τη χρήση 2023, ο όμιλος Σκλαβενίτης, προχώρησε σε μια ακόμη κίνηση ματ τον περασμένο μήνα, ανακοινώνοντας την κατάργηση της εξαήμερης απασχόλησης από την 1η Νοεμβρίου. Όπως έχει ανακοινώσει ήδη το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση - είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά - θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης (6Χ6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης (6Χ6,40) πέντε οκτάωρα». Η εν λόγω απόφαση αφορά σε περίπου 5.700 υπαλλήλους της από το σύνολο των 33.056 εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται άλλωστε εδώ ότι, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2023, ο όμιλος Σκλαβενίτη ανακοίνωσε μια νέα πολιτική αποδοχών και παροχών, ετήσιας αύξησης 30,7 εκατ. ευρώ, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων.

Τα βασικά σημεία της εν λόγω πολιτικής συνοψίζονταν στα εξής:

- αύξηση αποδοχών κατά μέσο όρο κατά 5,17% για 31.400 εργαζομένους, αρχής γενομένης από το Δώρο Χριστουγέννων 2023.

- αύξηση βασικού μισθού στα 900 ευρώ για εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην επιχείρηση και στα 960 ευρώ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960 ευρώ και 1.020 ευρώ αντίστοιχα.

- αναγνώριση προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα παροχών της επιχείρησης διευρύνθηκε με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες και περιλαμβάνει τη χορήγηση παροχής ποσού 500 ευρώ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου, την αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους από 50 ευρώ σε 70 ευρώ, καθώς και τη χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50 ευρώ σε κάθε ανήλικο τέκνο εργαζομένου σε χηρεία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων του προγράμματος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες, το δώρο γάμου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας με πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των Εργαζομένων από την Επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Να σημειωθεί επίσης πως κατά τη διετία 2022-2023, η Σκλαβενίτης προχώρησε σε προσλήψεις 7.150 εργαζομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider