Stellantis: Μείωση 20% στις αποστολές οχημάτων σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Stellantis: Μείωση 20% στις αποστολές οχημάτων σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο
Οι αποστολές οχημάτων μειώθηκαν στις 1,15 εκατ. στο γ' τρίμηνο από 1,43 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Πτώση 20% κατέγραψαν οι αποστολές οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis για το σύνολο του γ' τριμήνου καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τα διογκωμένα αποθέματά της κυρίως στη Β. Αμερική.

Οι αποστολές οχημάτων μειώθηκαν στις 1,15 εκατ. στο γ' τρίμηνο από 1,43 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ πτώση της τάξεως του 36% ή 171.000 οχημάτων σημειώθηκε στην κύρια αγορά της Stellantis στην Β. Αμερική.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση των αποστολών κατά 20% ήταν πιο απότομη από το 15% που ανέμενε, «λόγω των προσωρινών επιπτώσεων από τις μεταβολές στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και της μείωσης των αποθεμάτων των αντιπροσώπων».

Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου αυξήθηκε στο 8% σε, ενώ τα αποθέματά της μειώθηκαν κατά 50.000 οχήματα από τα επίπεδα που βρίσκονταν στο τέλος του β' τριμήνου, ανέφερε η Stellantis.

Στην περιοχή της ευρύτερης Ευρώπης, οι αποστολές μειώθηκαν κατά περίπου 100.000 οχήματα, ή 17%, κατά την περίοδο, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στα λανσαρίσματα ορισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου Citroen C3.

Η Stellantis, η οποία θα παρουσιάσει στοιχεία για τις αποστολές και τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε την Τετάρτη ότι ξεκινά μια πρακτική δημοσίευσης παγκόσμιων τριμηνιαίων ενοποιημένων εκτιμήσεων αποστολών και σχολίων σχετικά με τις σχετικές επιχειρηματικές τάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

LVMH: Πτώση 3% στις πωλήσεις τριμήνου, καθώς η ζήτηση σε Κίνα και Ιαπωνία εξασθενεί

United Airlines: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων - Eπαναγορά μετοχών 1,5 δισ. δολαρίων

Adidas: Τρίτη αναθεώρηση του guidance μετά από ένα δυνατό γ' τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider