Η Alibaba λανσάρει νέο μεταφραστικό εργαλείο - «Ξεπερνά σε δυνατότητες Google Translate και ChatGPT»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Alibaba λανσάρει νέο μεταφραστικό εργαλείο - «Ξεπερνά σε δυνατότητες Google Translate και ChatGPT»
Η Alibaba παρουσίασε την Τετάρτη μια ενημερωμένη έκδοση του μεταφραστικού εργαλείου του, που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο, όπως υποστηρίζει είναι καλύτερο από τα προϊόντα που προσφέρονται από την Google, την DeepL και το ChatGPT.

Η Alibaba παρουσίασε την Τετάρτη μια ενημερωμένη έκδοση του μεταφραστικού εργαλείου του, που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο, όπως υποστηρίζει είναι καλύτερο από τα προϊόντα που προσφέρονται από την Google, την DeepL και το ChatGPT.

Όπως τόνισε ο διεθνής βραχίονας του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, αυτό βασίζεται σε μια αξιολόγηση του νέου μοντέλου της Alibaba International, Marco MT, από το πλαίσιο αναφοράς μετάφρασης Flores.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη διεθνής μονάδα της Alibaba κυκλοφόρησε το προϊόν μετάφρασης τεχνητής νοημοσύνης ως ενημέρωση ενός προϊόντος που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, το οποίο λέει ότι έχει ήδη 500.000 χρήστες εμπόρους. Οι πωλητές με έδρα σε μία χώρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο μετάφρασης για να δημιουργήσουν σελίδες προϊόντων στη γλώσσα της αγοράς-στόχου.

Η νέα έκδοση βασίζεται μόνο σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, επιτρέποντάς της να αντλεί στοιχεία από τα συμφραζόμενα, όπως τον πολιτισμό ή τους συγκεκριμένους όρους του κλάδου, δήλωσε την Τρίτη στο CNBC ο Kaifu Zhang, αντιπρόεδρος του Alibaba International Digital Commerce Group και επικεφαλής της πρωτοβουλίας τεχνητής νοημοσύνης της επιχείρησης.

«Η ιδέα είναι ότι θέλουμε αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να βοηθήσει τους εμπόρους, γιατί αν οι έμποροι πάνε καλά, η πλατφόρμα θα τα πάει καλά» τόνισε.

Τα μοντέλα μεγάλων γλωσσών τροφοδοτούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT του OpenAI, το οποίο μπορεί επίσης να μεταφράσει κείμενο. Τα μοντέλα, εκπαιδευμένα σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μπορούν να δημιουργήσουν ανθρώπινες απαντήσεις στις προτροπές των χρηστών.

Το εργαλείο μετάφρασης της Alibaba βασίζεται στο δικό της μοντέλο που ονομάζεται Qwen. Το προϊόν υποστηρίζει 15 γλώσσες: Αραβικά, Κινέζικα, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Τουρκικά και Ουκρανικά.

Ο Zhang επισήμανε ότι αναμένει «σημαντική ζήτηση» για το εργαλείο από την Ευρώπη και την Αμερική. Αναμένει επίσης ότι οι αναδυόμενες αγορές θα αποτελέσουν σημαντικό τομέα χρήσης.

Όταν οι χρήστες του Alibaba.com - ένας ιστότοπος για τους προμηθευτές που πωλούν σε επιχειρήσεις - κατηγοριοποιούνται ανά χώρα, οι αναπτυσσόμενες χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου τους μισούς από τους 20 κορυφαίους ενεργούς χρήστες εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, είπε ο Zhang.

Οι κινεζικές εταιρείες αναζητούν ολοένα και περισσότερο στο εξωτερικό ευκαιρίες ανάπτυξης, ειδικά οι έμποροι ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Temu, ο πωλητής γρήγορης μόδας Shein και το TikTok της ByteDance είναι μεταξύ των πρόσφατων εισερχόμενων στην παγκόσμια αγορά. Πολλοί έμποροι με έδρα την Κίνα πωλούν επίσης στο Amazon.com.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

LVMH: Πτώση 3% στις πωλήσεις τριμήνου, καθώς η ζήτηση σε Κίνα και Ιαπωνία εξασθενεί

Stellantis: Μείωση 20% στις αποστολές οχημάτων σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο

United Airlines: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων - Eπαναγορά μετοχών 1,5 δισ. δολαρίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider