Ryanair: Λιγότερες πτήσεις το 2025 λόγω καθυστέρησης παραδόσεων αεροσκαφών από τη Boeing

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ryanair: Λιγότερες πτήσεις το 2025 λόγω καθυστέρησης παραδόσεων αεροσκαφών από τη Boeing
Η Ryanair προειδοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει λιγότερες πτήσεις απ' ό,τι είχε προγραμματίσει το 2025 λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση αεροσκαφών από την Boeing που προκαλείται από την απεργία του μεγαλύτερου συνδικάτου της εταιρείας.

Η Ryanair προειδοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει λιγότερες πτήσεις απ' ό,τι είχε προγραμματίσει το επόμενο έτος λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση αεροσκαφών από την Boeing που προκαλείται από την απεργία περίπου 33.000 εργαζομένων στα εργοστάσια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους έχει προγραμματίσει να παραλάβει 30 αεροπλάνα από την Boeing μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2025, «και αν πάρουμε 10-15 θα είμαστε καλά», δήλωσε την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary.

Η απεργία του μεγαλύτερου συνδικάτου της Boeing που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο μήνα έχει σταματήσει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 στα κύρια εργοστάσιά της στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, εντείνοντας την κρίση που προκλήθηκε από την έκρηξη ενός πάνελ πόρτας σε ένα από τα αεροπλάνα της κατά τη διάρκεια της πτήσης τον Ιανουάριο.

Οι μετοχές της Ryanair υποχώρησαν κατά 1,4% στο Δουβλίνο, φέρνοντας τις απώλειες στο 9,9% φέτος. Ο Δείκτης Παγκόσμιων Αεροπορικών Εταιρειών του Bloomberg έχει αυξηθεί κατά 6,8% το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Alibaba λανσάρει νέο μεταφραστικό εργαλείο - «Ξεπερνά σε δυνατότητες Google Translate και ChatGPT»

United Airlines: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων - Eπαναγορά μετοχών 1,5 δισ. δολαρίων

Stellantis: Μείωση 20% στις αποστολές οχημάτων σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider