Amazon: Όσοι δεν θέλετε να επιστρέψετε στο γραφείο, παραιτηθείτε

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Amazon: Όσοι δεν θέλετε να επιστρέψετε στο γραφείο, παραιτηθείτε
Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Amazon, υπερασπίστηκε τη νέα, αμφιλεγόμενη πολιτική των 5 ημερών την εβδομάδα στο γραφείο, τονίζοντας ότι όσοι δεν την υποστηρίζουν μπορούν να αποχωρήσουν για άλλη εταιρεία.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Amazon, υπερασπίστηκε τη νέα πολιτική των 5 ημερών την εβδομάδα στο γραφείο, τονίζοντας ότι όσοι δεν την υποστηρίζουν μπορούν να αποχωρήσουν για άλλη εταιρεία.

Μιλώντας σε μια γενική εταιρική συγκέντρωση της AWS, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ματ Γκάρμαν ανέφερε ότι εννέα στους 10 εργαζομένους με τους οποίους έχει μιλήσει υποστηρίζουν τη νέα πολιτική, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ένα κείμενο που έφτασε στα χέρια του Reuters. Όσοι δεν επιθυμούν να εργαστούν στο γραφείο της Amazon πέντε ημέρες την εβδομάδα μπορούν να παραιτηθούν, πρότεινε.

«Αν υπάρχουν άνθρωποι που απλά δεν δουλεύουν καλά σε αυτό το περιβάλλον και δεν το θέλουν, δεν πειράζει, υπάρχουν και άλλες εταιρείες τριγύρω», επισήμανε ο Γκάρμαν.

«Παρεμπιπτόντως, δεν το εννοώ με άσχημο τρόπο», είπε, προσθέτοντας «θέλουμε να είμαστε σε ένα περιβάλλον όπου συνεργαζόμαστε».

«Όταν θέλουμε πραγματικά, αλλά πραγματικά να καινοτομούμε σε ενδιαφέροντα προϊόντα, δεν έχω δει την ικανότητα να το κάνουμε αυτό όταν δεν δουλεύουμε από κοντά», είπε ο Γκάρμαν.

Η πολιτική έχει αναστατώσει πολλούς από τους υπαλλήλους της Amazon που λένε ότι χάνεται χρόνος με πρόσθετες μετακινήσεις.

Η Amazon εφαρμόζει μια πολιτική τριών ημερών στο γραφείο, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου θα εφαρμόσει πλέον στις πέντε ημέρες στο γραφείο για να «εφευρίσκει, να συνεργάζεται και να συνδέεται».

Ορισμένοι υπάλληλοι που δεν είχαν συμμορφωθεί προηγουμένως είπαν ότι «παραιτήθηκαν οικειοθελώς» και αποκλείστηκαν από τα εταιρικά συστήματα.

Η Amazon, ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στον κόσμο πίσω από τη Walmart, έχει υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή όσον αφορά την επιστροφή στα καθήκοντά της από ό,τι πολλοί από τους ομοτίμους της τεχνολογίας, όπως η Google, η Meta και η Microsoft που έχουν πολιτικές δύο έως τριών ημερών στο γραφείο.

«Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την αλλαγή», είπε ο Γκάρμαν. «Ξέρω ότι δεν είναι όλοι», είπε, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας μόνο με τις υποχρεωτικές τρέχουσες τρεις ημέρες εργασίας στο γραφείο.

Σχολιάζοντας την πολιτική των τριών ημερών τόνισε πως «δεν καταφέραμε πραγματικά τίποτα, σαν να μην καταφέραμε να συνεργαστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο», επειδή οι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται σε γραφεία διαφορετικές ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκτοξεύθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις iPhone 16 στην Κίνα

Intrum: Αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ, για αναδιάρθρωση χρέους 4,7 δισ. δολαρίων

Netflix: Στα 9,83 δισ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider