GM: Ξεπέρασε εύκολα τις προβλέψεις και αναθεωρεί για τρίτη φορά ανοδικά το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
GM: Ξεπέρασε εύκολα τις προβλέψεις και αναθεωρεί για τρίτη φορά ανοδικά το guidance
Ξεπέρασε με άνεση η General Motors τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για το τρίτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας υψηλότερα κέρδη που τις επιτρέπουν να αυξήσει στόχους «κλειδιά» του guidance για το 2024.

Ξεπέρασε με άνεση η General Motors τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για το τρίτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας υψηλότερα κέρδη που τις επιτρέπουν να αυξήσει στόχους «κλειδιά» του guidance για το 2024.

Συγκεκριμένα ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 2,96 δολάρια έναντι 2,43 δολάρια που ήταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών της LSEG.

Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο ήταν 48,76 δισ. δολ. έναντι 44,59 δισ. δολ. που ήταν το αναμενόμενο από τους αναλυτές.

Αυτή σηματοδοτεί την τρίτη φορά φέτος που η GM επικαιροποιεί το guidance της αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, λόγω της αύξησης των δραστηριοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βόρεια Αμερική.

Η GM αναμένει τώρα τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων για ολόκληρο το έτος να κυμανθούν μεταξύ 14 και 15 δισ. δολαρίων, ή 10 έως 10,50 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση που ήταν από 13 έως 15 δισ. δολάρια ή 9,50 έως 10,50 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης, αύξησε την προσαρμοσμένη πρόβλεψή της για ελεύθερες ταμειακές ροές από τον κλάδο της αυτοκινήτου μεταξύ 12,5 και 13,5 δισ. δολαρίων, από 9,5 και 11,5 δισ. δολάρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε το καθαρό της εισόδημα που αποδίδεται στους κοινούς μετόχους, οι οποίες εξαιρούν ορισμένες πληρωμές μερισμάτων, μεταξύ 10,4 δισεκατομμυρίων και 11,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 9,14 και 9,63 δολαρίων ανά μετοχή. Αυτό σε σύγκριση με την προηγούμενη καθοδήγηση της από 10 έως 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 8,93 και 9,93 δολάρια.

Την ώθηση για την βελτιωμένη αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, έδωσαν η ισχυρή τιμολόγηση που αντιστάθμισε τις ζημιές στην Κίνα και την ετήσια αύξηση του εργατικού κόστους κατά 200 εκατομμύρια δολάρια και τα 700 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος εγγύησης.

Ο οικονομικός διευθυντής της GM, Paul Jacobson, δήλωσε ότι η μέση τιμή συναλλαγής ανά όχημα, το δεδομένο το οποίο παρακολουθεί η Wall Street για να εντοπίσει τυχόν σημάδια αποδυνάμωσης της εταιρείας, παρέμεινε πάνω από 49.000 δολάρια από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

«Ο καταναλωτής άντεξε εντυπωσιακά καλά για την εταιρεία», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης. «Τίποτα από όσα βλέπουμε δεν έχει αλλάξει από εκεί που ήμασταν τα τελευταία τρίμηνα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρεία αναδιάρθωση στην HSBC - Η πρώτη γυναίκα CFO στην ιστορία της

Στα 51,2 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα για την EY το οικονομικό έτος 2024

Από τις άμαξες στα αυτοκίνητα: Η ιστορία του οραματιστή ιδρυτή της GΜ που πέθανε πάμπτωχος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider