Εγένετο Algida ICC - Η νέα εταιρεία της Unilever για τη δραστηριότητα του παγωτού

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εγένετο Algida ICC - Η νέα εταιρεία της Unilever για τη δραστηριότητα του παγωτού
Προχωρά την απόσχιση του κλάδου του παγωτού η Unilever στην Ελλάδα, μέσω σύστασης νέας εταιρείας. Το μετοχικό κεφάλαιο, η έδρα και ο σκοπός ίδρυσης της νέας οντότητας.

Στη σύσταση νέας εταιρείας, με στόχο την απόσχιση της δραστηριότητας του παγωτού, προχώρησε η Unilever στην Ελλάδα, υλοποιώντας το διεθνές πλάνο του πολυεθνικού κολοσσού.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο όμιλος, με ηγετικά μερίδια στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών, ανακοίνωσε πριν από έναν χρόνο ότι θα προχωρήσει στην απόσχιση της μονάδας παγωτού παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στις δραστηριότητές του στους τομείς ομορφιάς και ευεξίας, προσωπικής φροντίδας, οικιακής φροντίδας κ.α.

Η μονάδα παγωτών που περιλαμβάνει τα διάστημα brands Ben & Jerry's και Magnum εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 8,3 δισ. ευρώ το 2024.

Algida ICC Μονοπρόσωπη Α.Ε. η νέα εταιρεία

Όπως έγινε γνωστό πριν από μερικά 24ωρα στο ΓΕΜΗ, συστάθηκε η Algida ICC Μονοπρόσωπη Α.Ε. Η εταιρεία έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 50.000 ευρώ και έδρα στην Κηφισιά.

Σκοπός, δε, ίδρυσης της εταιρείας είναι (α) η αγορά, η παραγωγή και το χονδρικό εμπόριο παγωτού και άλλων ειδών βρώσιμου πάγου, γαλακτοκομικών προϊόντων, κατεψυγμένων γαλακτοκομικών και μη γαλακτοκομικών παγωτών, κατεψυγμένων επιδορπίων, ζαχαρωδών και συναφών προϊόντων, (β) το χονδρικό εμπόριο τροφίμων, ποτών, ζάχαρης, σοκολάτας, ειδών ζαχαροπλαστικής, (γ) η μεσολάβηση στην πώληση παγωτών, τροφίμων και ποτών ενεργώντας ως εμπορικός αντιπρόσωπος.

Προς επίτευξη του ανωτέρω σκοπού, η εταιρεία μπορεί: (α) να ιδρύει υποκαταστήματα και να διορίζει αντιπροσώπους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, (β) να εκπροσωπεί ημεδαπές ή αλλοδαπές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αντικείμενο παρόμοιο με το αντικείμενο της εταιρείας, (γ) να ασκεί οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα, να συνάπτει οποιαδήποτε σύμβαση ή συνεργασία με οποιοδήποτε ημεδαπό ή αλλοδαπό νομικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως της νομικής του μορφής, (δ) να χορηγεί εγγυήσεις υπέρ τρίτων, προς όφελος της εταιρείας, για την επίτευξη του σκοπού της, συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων με την εταιρεία εταιρειών, σύμφωνα με τις διατάξεις των αρ. 99-101 του Ν. 4548/2018, (ε) να συμμετέχει σε άλλες εταιρείες οποιασδήποτε μορφής που έχουν παρεμφερή σκοπό, π.χ. σε ομόρρυθμες εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, ανώνυμες εταιρείες, (ζ) εν γένει, να προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δραστηριότητα σε σχέση με το αντικείμενο της εταιρείας.

Η νέα οντότητα αναμένεται να αποτελέσει την εν Ελλάδι θυγατρική της νέας εταιρείας παγωτού που δρομολογεί παγκοσμίως ο όμιλος. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η πολυεθνική ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2024 ότι ο κλάδος του παγωτού θα διαχωριστεί διεθνώς, μέσω σύστασης νέας εταιρείας που θα εισαχθεί στα χρηματιστήρια του Άμστερνταμ, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ήτοι στις τρεις αγορές που «φιγουράρουν» σήμερα οι μετοχές του ομίλου. Στόχος του ομίλου είναι η νέα εταιρεία να εισαχθεί στα εν λόγω χρηματιστήρια από την επόμενη χρονιά.

Στην Ελλάδα

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, στη χώρα μας ο πολυεθνικός κολοσσός δραστηριοποιείται εδώ και έξι δεκαετίες με τρεις εταιρικές οντότητες. Την Ελαΐς Unilever Hellas, τη Unilever Knorr και τη Unilever Logistics.

Στη χώρα μας η πολυεθνική διατηρεί γραφεία, το εργοστάσιο στου Ρέντη, καθώς και δύο κέντρα διανομής.

Ο όμιλος

Με ιστορία 120 χρόνων, η Unilever είναι μια από τις παλαιότερες πολυεθνικές εταιρείες στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε περίπου 190 χώρες. Σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Ο όμιλος παράγει και διαθέτει περίπου 400 μάρκες προϊόντων. Αυτά περιλαμβάνουν πολύ γνωστά brands στους κλάδους τροφίμων και ποτών (περίπου το 40% των εσόδων της εταιρείας), προϊόντα καθαρισμού, προϊόντα ομορφιάς και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα συνεργασία... ακριβείας για την επισκευή ρολογιών

Βιομηχανία: Σε εφαρμογή το μέτρο για «πράσινο» ρεύμα – Στις ράγες ΑΠΕ 800 MW της Motor Oil

Κρίση και κατάρρευση των επενδύσεων: Πότε θα «επιστρέψουμε» στο 2007 – Το γράφημα της εβδομάδας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider