Πιστότητα, ποιότητα και ποσότητα τα μειονεκτήματα των ελληνικών εταιρειών

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιστότητα, ποιότητα και ποσότητα τα μειονεκτήματα των ελληνικών εταιρειών

Από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου θα διαρκέσει η Food Expo η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα στο Μetropolitan Expo παράλληλα με την διεθνή έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων OENOTELIA.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της οργανώτριας εταιρείας Forum ΑΕ, Νίκο Χουδαλάκη, η Food Expo έχει αναδειχτεί ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Νοτιονατολική Ευρώπη.

Σε ερώτηση του insider.gr για την πορεία της εγχώριας αγοράς τροφίμων, ο κ. Χουδαλάκης τόνισε ότι το 2016 κατέγραψε διψήφια πτώση, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης.

«Για την αναπλήρωση του τζίρου, η εξωστρέφεια για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αποτελεί μονόδρομο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται σε σχέση με τους διεθνείς αγοραστές και την σύναψη συμφωνιών με τις ελληνικές επιχειρήσεις ο κ. Χουδαλάκης επεσήμανε ότι οι εγχώριες εταιρίες υστερούν σε τρεις τομείς: στην πιστότητα των παραδόσεων, στην ποσότητα και στην ποιότητα.

Όσον αφορά τα ποια προϊόντα μπαίνουν στο στόχαστρο των ξένων επισκεπτών, είναι το λάδι, η φέτα και οι ελιές.

Να σημειωθεί ότι στην φετινή έκθεση φιλοξενούνται περισσότεροι από 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες σε 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας.

Την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Χουδαλάκης η Food Expo 2017 επενδύοντας σε στοχευμένες ενέργειες κεφάλαια ύψους 500 χιλ. ευρώ, κατόρθωσε να προσελκύσει περισσότερους από 2.500 διεθνείς αγοραστές, οι 650 από τους οποίους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας και θα πραγματοποιήσουν 11.5000 B2B meetings με τους εκθέτες.

Επίσης στην έκθεση θα συμμετάσχουν 156 ξένοι εκθέτες από 25 χώρες.

Ο αντιπρόεδρος της Forum Θανάσης Γιαλούρης, παρουσίασε έρευνα της IPSOS OPINION για τους εκθέτες της περυσινής διοργάνωσης, σύμφωνα με την οποία το 37% δήλωσε ότι πέτυχε εμπορικές συμφωνίες κατά την διάρκεια της έκθεσης, ενώ το 87% έκλεισε εμπορικές συμφωνίες μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Σε ποσοστό 94% οι εκθέτες της περυσινής διοργάνωσης ανανέωσαν την συμμετοχή τους και στην φετινή Food Expo.

Tην έκθεση θα εγκαινιάσει το Σάββατο 18 Μαρτίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider