Έτοιμες να δώσουν τα «χέρια» Eurobank και Revolut

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμες να δώσουν τα «χέρια» Eurobank και Revolut

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Eurobank και Revolut για τη χορήγηση δανείων μέσω κινητού, γεγονός που σηματοδοτεί τον πρώτο «γάμο» μεταξύ συστημικής τράπεζας και Fintech επί ελληνικού εδάφους.


Όπως είχε αποκαλύψει το insider.gr, η βρετανική «ψηφιακή» τράπεζα επιδίωκε συνεργασία με ελληνική τράπεζα για την παροχή δανείων έως 3.000 ευρώ μόλις σε 3 λεπτά μέσω του app.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τον συστημικό σύμμαχο βρήκε στο πρόσωπο της Eurobank η οποία απέδειξε έμπρακτα αυτό που οι τραπεζίτες επαναλαμβάνουν συχνά, ότι δηλαδή «στις Fintech βλέπουμε ευκαιρία, όχι απειλή».

Ενόψει της απελευθέρωσης της τραπεζικής αγοράς, με την υιοθέτηση της ευρωπαϊκής οδηγίας PSD2, οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα υπαρκτό δίλημμά: να συμμαχήσουν ή να «πολεμήσουν» τους τεχνολογικούς εισβολείς από το εξωτερικό. Η Eurobank επιλέγει την πρώτη οδό και προτιμά να έχει στο πλευρά της την πρώτη ξένη Fintech που έκανε «απόβαση» στην Ελλάδα.

Οι καινοτόμες εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες ειδικεύονται στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, είναι πολύ πιο ευέλικτες στην ανάπτυξη εύχρηστων προϊόντων και υπηρεσιών που είναι «φιλικά προς τον χρήστη», προσφέροντας πολύ βελτιωμένη εμπειρία στον πελάτη μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Μικρά δάνεια, σε λίγο χρόνο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο insider.gr ο Δημήτρης Λιτσικάκης, διευθυντής της Revolut στην Ελλάδα, η καινοτομία αυτής της συνεργασίας είναι ότι ο πελάτης θα έχει απάντηση στο αίτημα δανείου που θα υποβάλλει από το κινητό του μέσα σε μόλις τρία λεπτά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου λειτουργεί με την άδεια της ψηφιακής τράπεζας, η Revolut ήδη χορηγεί καταναλωτικά δάνεια έως 5.000-6.000 λίρες. Η διαδικασία των εγκρίσεων θα περιλαμβάνει δύο στάδια στην Ελλάδα:

Στο πρώτο στάδιο θα γίνεται το «ξεκαθάρισμα» των αιτήσεων από τη Revolut, η οποία θα ελέγχει το ιστορικό της σχέσης με τον πελάτη, τη συναλλακτική συμπεριφορά και το είδος της σχέσης (premium κ.λπ.) προκειμένου να προωθήσει την αίτηση στην τράπεζα.

Στο δεύτερο στάδιο, η τράπεζα θα ελέγχει τον χρήστη της Revolut στον Τειρασία και, βασικά, στη δική της βάση δεδομένων. Τονίζεται ότι η διαδικασία συνολικά θα διαρκεί έως τρία λεπτά, καθώς οι έλεγχοι θα πραγμτοποιούνται με αλγόριθμούς και όχι από υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider