Γαλλία και ΕΕ κοντά σε συμφωνία για τη διάσωση της Air France

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία και ΕΕ κοντά σε συμφωνία για τη διάσωση της Air France
Η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζουν σε μια συμφωνία διάσωσης για την Air France, η οποία όπως και άλλοι αερομεταφορείς έχουν σφυροκοπηθεί από την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, επιβεβαιώνοντας αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζουν σε μια συμφωνία διάσωσης για την Air France, η οποία όπως και άλλοι αερομεταφορείς έχουν σφυροκοπηθεί από την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, επιβεβαιώνοντας αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

"Πλησιάζουμε σε μια συμφωνία ... Είναι θέμα ημερών," είπε ο Λεμέρ στο ραδιόφωνο France Info, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν παραχωρήσεις για να διασφαλιστεί ο θεμιτός ανταγωνισμός.

«Δεν πρόκειται για διακοπή δρομολογίων ή περικοπή θέσεων εργασίας. Ζητούνται παραχωρήσεις για τη διασφάλιση του δίκαιου ανταγωνισμού μεταξύ της Air France και άλλων αερομεταφορέων », δήλωσε ο Λεμέρ χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή, η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση και ο εκτελεστικός βραχίοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για τους όρους διάσωσης της Air France.

Η αναμενόμενη συμφωνία θα απαιτεί από την Air France να εγκαταλείψει λιγότερα slots στη βάση της στο Παρίσι από αυτές που αρχικά ζητούσε η Κομισιόν και κυρίως στο αεροδρόμιο Orly, σημείωνε το δημοσίευμα.

Η Air France-KLM κατέγραψε ζημιές 7,1 δισ. ευρώ το περασμένο έτος. Έλαβε 10,4 δισ. ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις από τη Γαλλία και την Ολλανδία και διαπραγματευόταν ένα κρατικά υποστηριζόμενο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να ζητούν παραχωρήσεις σε slots στο Orly του Παρισιού και στο Schiphol του Άμστερνταμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider