Συμφωνία συγχώνευσης ύψους 1,8 δισ. δολαρίων για Herman Miller και Knoll

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία συγχώνευσης ύψους 1,8 δισ. δολαρίων για Herman Miller και Knoll
Οι μέτοχοι της Herman Miller θα ελέγχουν το 78% της συγχωνευμένης οντότητας, ενώ οι μέτοχοι της Knoll το υπόλοιπο 22%.

Σε συγχώνευση ύψους 1,8 δισ. δολαρίων συμφώνησαν η Herman Miller Inc και η Knoll Inc, με στόχο τη δημιουργία ενός «ηγέτη» στο σύγχρονο σχεδιασμό προιόντων σπιτιού και γραφείου.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η συμφωνία προβλέπει πως οι μέτοχοι της Knoll θα λάβουν 11 δολάρια/μετοχή και 0,32 μετοχές, ανά μία μετοχή της Hermann Miller. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του γ΄ τριμήνου και οι μέτοχοι της Herman Miller θα ελέγχουν το 78% της συγχωνευμένης οντότητας, ενώ οι μέτοχοι της Knoll το υπόλοιπο 22%.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Herman Miller θα αγοράσει όλες τις υπόλοιπες προνομιούχες μετοχές από την Investinindustrial VII, έναντι σταθερού χρηματικού αντιτίμου 253 εκατ. δολαρίων ή 25,06 δολαριών ανά μετοχή.

Η συγχωνευμένη εταιρεία θα έχει pro forma ετήσια έσοδα 3,6 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη προ φόρων της Herman Miller στους πρώτους 12 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider