Δεν τα «κατάφερε» τελικά ο πύραυλος της Space X του Έλον Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν τα «κατάφερε» τελικά ο πύραυλος της Space X του Έλον Μασκ
Βέβαια, η Space X έχει στο ενεργητικό της περίπου 20 επιτυχημένες προσνηώσεις τμημάτων πυραύλων σε μη επανδρωμένα πλοία.

Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της Space X και του Έλον Μασκ για την πρώτη εμπορική εκτόξευση του μεγαλύτερου σήμερα στον κόσμο πυραύλου εν λειτουργία, όπως και η επιστροφή των τριών επαναχρησιμοποιούμενων τμημάτων του μεγάλου πυραύλου Falcon Heavy να επιστρέφουν -τα δύο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα και το τρίτο πάνω σε ένα πλοίο στον Ατλαντικό.

Όμως παρότι ο πύραυλος γύρισε ανέπαφος στη Γη, τελικά…έπεσε στη θάλασσα λόγω θαλασσοταραχής!

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο με το κεντρικό τμήμα του πυραύλου στο κατάστρωμα του, επέστρεφε στο λιμάνι Κανάβεραλ στη Φλόριντα, όταν λόγω των κυμάτων, το πολύτιμο φορτίο έπεσε στη θάλασσα.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας, «καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες στη θάλασσα, το τμήμα του πυραύλου άρχισε να μετακινείται και τελικά ήταν αδύνατο να παραμείνει όρθιο. Ενώ είχαμε ελπίσει να το φέρουμε πίσω ανέπαφο, η ασφάλεια της ομάδας μας πάντα έχει προτεραιότητα. Δεν περιμένουμε πάντως ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στις μελλοντικές αποστολές μας».

Η Space X έχει στο ενεργητικό της περίπου 20 επιτυχημένες προσνηώσεις τμημάτων πυραύλων σε μη επανδρωμένα πλοία. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του Έλον Μασκ λόγω θαλασσοταραχής χάνει πύραυλο που έχει προσνηωθεί. Στο μέλλον, οι μηχανικοί της εταιρείας θα αναπτύξουν καλύτερο μηχανισμό πρόσδεσης του πυραύλου πάνω στο κατάστρωμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider