Πάνω από 10 εκατ. νέους συνδρομητές απέκτησε το Netflix χάρη στην πανδημία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 10 εκατ. νέους συνδρομητές απέκτησε το Netflix χάρη στην πανδημία
Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη του Netflix, παρά την αύξηση των συνδρομών στο β' τρίμηνο.

Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές του Netflix το βράδυ της Πέμπτης, παρότι η εταιρεία παρουσίασε ένα θετικό β' τρίμηνο με αυξημένες συνδρομές χάρη στην πανδημία του κορονοϊού και τα lockdown που επιβλήθηκαν σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Ειδικότερα στο β' τρίμηνο, που αντικατοπτρίζει εξολοκλήρου τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στα αποτελέσματα της εταιρείας, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα κέρδη όμως αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.

Συγκεκριμένα το Netflix ανακοίνωσε κέρδη 720 εκατ. δολαρίων ή 1,59 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 270,7 εκατ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο πέρυσι. Ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη αν εκτιναχθούν στα 1,81 δολάρια ανά μετοχή.

Στα 61,5 δισ. δολάρια ανήλθαν τα έσοδα της εταιρείας κατά το β΄ τρίμηνο του 2020, έναντι 4,92 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 24,9% και κινήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν έσοδα 6,08 δισ. δολαρίων.

Όσο για τον αριθμό των ενεργών συνδρομητών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο β΄ τρίμηνο ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 10,09 εκατομμύρια, έναντι 8,26 εκατομμύρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο η εταιρεία αναμένει πως ο αριθμός των συνδρομητών στο επόμενο τρίμηνο της χρονιάς θα κινηθεί χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.Σ υγκεκριμένα, προβλέπει ότι οι νέοι συνδρομητές θα αυξηθούν κατά 2,5 εκατομμύρια, ενώ οι αναλυτές αναμένουν αύξηση της συνδρομητικής βάσης κατά 5,27 εκατομμύρια χρήστες. Επιπλέον, σύμφωνα με το quidance της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδά της τθα διαμορφωθούν στα 6,33 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,09 δολάρια, από τα 6,4 δισ. δολαρίων που αναμένουν οι αναλυτές.

Παρά τις επιφυλακτικές προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο του έτους το Netflix διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του μεταξύ των streaming πλατφορμών παγκοσμίως, αφού σύμφωνα με τον Έρικ Χάγκστρομ, αναλυτή του eMarketer, έχει το 2020 453,5 εκατ. συνδρομητές, 9,1% περισσότερους σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider