Wind: Αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wind: Αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο του 2020
Σταθερότητα παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις του κορονοϊού δείχνουν τα αποτελέσματα της Wind

Aύξηση ετησίως κατά 1,7% στο προσαρμοσμένο EBITDA, στα 33,3 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Wind στο β' τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εταιρεία ενώ καταγράφηκε μείωση εσόδων από υπηρεσίες κατά 3,7%, στα 123,8 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας για τις κύριες οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις του β΄ τριμήνου 2020, η ετήσια κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής της κατέγραψε αύξηση 62%, με το 84% αυτής να πραγματοποιείται μέσω του δικτύου 4G.

Παράλληλα κατά 81% ετησίως αυξήθηκε η βάση πελατών NGA, αφού ενεργοποιήθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους 5.700 γραμμές NGA. Όσο για τους πελάτες σταθερής αυξήθηκαν κατά 2,8%, φτάνοντας συνολικά τις 631.000.

Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 11,3% σε ετήσια βάση φτάνοντας στα 241.130 ενώ κατά 2.000 συνδρομητές αύξησε την πελατειακή της βάση και η WIND VISION φτάνοντας στο τέλος Ιουνίου το συνολικό αριθμό των 72.000 συνδρομητών.

Κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους € 20 εκατ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή δικτύων νέας γενιάς.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τη δημιουργία κοινής εταιρείας με την Vodafone Ελλάδος με σκοπό την από κοινού διαχείριση του παθητικού
εξοπλισμού των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας των δύο εταιρειών.

Επιπλέον η WIND μέσω του διαγωνισμού ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ κέρδισε 4 συμβόλαια, 1 κινητής και 3 σταθερής μέσω των οποίων εξασφαλίζει έσοδα € 41.4εκατ. για 36 μήνες.

«Παρά τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του COVID-19, η πορεία μας το β΄ τρίμηνο του 2020 χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα. Το EBITDAaL αυξήθηκε από έτος σε έτος, ενώ μικρή σχετικά ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στα έσοδα από υπηρεσίες. Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στην υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής μας, εστιάζοντας στα επενδυτικά μας πλάνα και στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους Έλληνες καταναλωτές και επιχειρήσεις», σχολίασε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider