Ρευστότητα 27 εκατ. στη Forthnet από τη United

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρευστότητα 27 εκατ. στη Forthnet από τη United
Το εν λόγω κεφάλαιο κίνησης θα προσφερθεί μέσω κοινού ανακυκλούμενου ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ), το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη μέτοχο NewCo United Group Hellas S.A.R.L.

Ένα βήμα πιο κοντά στο νέο επιχειρησιακό της πλάνο βρίσκεται πλέον η Forthnet μετά και την χορήγηση ρευστότητας ύψους 27 εκατ. ευρώ από την United με τη μορφή ομολογιακού δανείου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η θυγατρική της BC Partners, United, η οποία έχει αποκτήσει ποσοστό 33,1957% στην εισηγμένη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία προσφέρει το προαναφερθέν κεφάλαιο κίνησης μέσω κοινού ανακυκλούμενου ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ), το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη μέτοχο NewCo United Group Hellas S.A.R.L., με εγγυήτρια τη θυγατρική εταιρεία της εκδότριας Forthnet Media Α.Ε. και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του ΚΟΔ, που ενσωματώνει και τη Σύμβαση Κάλυψης μεταξύ της Εταιρείας και της μετόχου NewCo United Group Hellas S.A.R.L.

Η διάρκεια του ΚΟΔ είναι 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του και το επιτόκιο 4% ετησίως. Η συναλλαγή έχει ήδη εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, μετά και την από 30.10.2020 Έκθεση της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Deloitte σύμφωνα με την οποία η συναλλαγή αξιολογείται ως δίκαιη και εύλογη για την εταιρεία και για τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας.

To ΚΟΔ θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης της Εκδότριας, και γενικώς για την επίτευξη των εταιρικών της σκοπών, οι οποίοι αναμένονται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα . Μαζί με αυτές δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Forthnet, τις οποίες φημολογείται ότι εξετάζει το τελευταίο διάστημα ο νέος μέτοχος.

Πέρα από τις όποιες κινήσεις ανακοινωθούν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την περίοδο η εταιρεία προετοιμάζει το λανσάρισμα των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ως εικονικός πάροχος (MVNO), κατόπιν συμφωνίας που έχει συνάψει με την Vodafone. Ήδη άλλωστε από το καλοκαίρι έχει ενεργοποιήσει το πιλοτικό λανσάρισμα των υπηρεσιών κινητής, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να τεστάρουν τις υπηρεσίες της. Κατά την διάρκεια των πιλοτικών δοκιμών το πρόγραμμα Nova Mobile Team 1, το οποίο περιλαμβάνει 200 λεπτά ομιλίας, 20 SMS και 2GB αξίας 15 ευρώ, προσφέρεται δωρεάν.

Με την νέα χρηματοδότηση, την οποία είχε «υποσχεθεί» η United κατά την εξαγορά των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet, η εταιρεία αποκτά ρευστότητα μετά από καιρό και μάλιστα σε μια περίοδο που η έλευση του 5G, η στροφή των καταναλωτών στην συνδρομητική τηλεόραση και τα πακέτα με απεριόριστα δεδομένα στα οποία στρέφονται οι πάροχοι, αναμένεται να διαφοροποιήσουν τον τηλεπικοινωνιακό χάρτη.

Σημειωτέον ότι πέρα απο τις μετοχές που έχει ήδη στην κατοχή της η Newco United Group Hellas διατηρεί και δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6318% και τις οποίες σήμερα κατέχουν οι Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Αττικής. Σε περίπτωση άσκησής του δικαιώματος προαίρεσης η United θα κατέχει 55,8275% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider