Προς ολοκλήρωση η εξαγορά της Singular Logic

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς ολοκλήρωση η εξαγορά της Singular Logic
Υπεγράφει η συμφωνία πώλησης (SPA) και προχωρά ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due dilligence).

Προς ολοκλήρωση βαδίζει η πώληση της Singular Logic στο σχήμα Epsilon Net και Space Hellas με τις δύο εταιρείες να ανακοινώνουν κι επίσημα την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης (SPA) του 99,61% των μετοχών της εταιρείας SINGULAR LOGIC, από τις εταιρείες Marfin και Tower Technology.

Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 99,61% της SINGULAR LOGIC ανήλθε στο ποσό των 18,05 εκατ. ευρώ και όπως διευκρινίζεται θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με αναλογία 50% για την καθεμία εκ των Epsilon Net και Space Hellas. Ωστόσο οι δύο εταιρείες έχουν καταβάλει με την ίδια αναλογία προκαταβολή 1,805 εκατ. ευρώ

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μόλις πραγματοποιηθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due diligence) και ο χρονικός ορίζοντας που προβλέπεται είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Να σημειωθεί ότι η μεταβίβαση της SINGULAR LOGIC θα γίνει απαλλαγμένη από το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων κονδυλίων παθητικού που σχετίζονται με δανειακές υποχρεώσεις της Τράπεζας Πειραιώς και της MIG.

«Η EPSILON NET, προχωρά στην εξαγορά της SINGULAR LOGIC - σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας με την SPACE HELLAS ΑΕ - υλοποιώντας ένα κοινό επενδυτικό όραμα και θέτοντας τα θεμέλια για να καταστεί η SINGULAR LOGIC ο κεντρικός πυλώνας στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού και του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις των εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της Epsilon Net η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει το πελατολόγιο της και τα διαθέσιμα προϊόντα στο κομμάτι του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP, συστήματα μισθοδοσίας και λογιστικής) ενώ στην περίπτωση της Space Hellas θα υπάρξει δυνατότητα ανάπτυξης ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής και επικοινωνιών για πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider