Τριπλό «πακέτο» πληρωμών στους συνταξιούχους τον Απρίλιο - Οι ημερομηνίες για συντάξεις, αναδρομικά, προκαταβολές

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριπλό «πακέτο» πληρωμών στους συνταξιούχους τον Απρίλιο - Οι ημερομηνίες για συντάξεις, αναδρομικά, προκαταβολές
Μπαράζ πληρωμών περιμένει 2,5 εκατ. συνταξιούχους τον Απρίλιο, καθώς λόγω του Πάσχα επισπεύδονται οι πληρωμές του ΕΦΚΑ.

Μπαράζ πληρωμών περιμένει 2,5 εκατ. συνταξιούχους τον Απρίλιο, καθώς λόγω του Πάσχα επισπεύδονται οι τακτικές πληρωμές, ενώ εμβόλιμα «μπαίνουν» και τα αναδρομικά από τις προκαταβολές σύνταξης και στους κληρονόμους συνταξιούχων.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου ανά Ταμείο έχουν ως εξής:

  • Στις 23 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους που προέρχονται από το ΙΚΑ, τα Ταμεία των τραπεζών και του ΟΤΕ και έχουν ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα, πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους από τα ίδια Ταμεία μισθωτών, δηλαδή ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου, Μεγάλη Τρίτη, πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους που προέρχονται από τα Ταμεία των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Στις 28 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ, του ΕΤΑΤ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και πιθανότατα την Μεγάλη Πέμπτη, ο ΕΦΚΑ θα πραγματοποιήσει την πρώτη μαζική καταβολή των προκαταβολών σύνταξης σε περίπου 37.000 δικαιούχους που υπέβαλαν αιτήσεις έως τις 31 Μαρτίου. Η πρώτη πληρωμή (ποσών από 360 έως 384 ευρώ) θα συνοδεύεται και με τα αναδρομικά τους (από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι και σήμερα).

Οι εν αναμονή συνταξιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά που σε ακραίες περιπτώσεις φτάνουν έως και στα 12.000 ευρώ, για τους δικαιούχους που αναμένουν πάνω από 30 μήνες για να λάβουν την σύνταξή τους.

Στις 12 Απριλίου αναμένεται να πληρωθεί και η τρίτη δόση των αναδρομικών σε κληρονόμους συνταξιούχων με τις επιστροφές των αντισυνταγματικών μειώσεων του επίμαχου 11μηνου (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) σύμφωνα με την κρίση του ΣτΕ.

Τα αναδρομικά αυτά θα τα πάρουν χιλιάδες κληρονόμοι συνταξιούχων με διαθήκη που υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Στις δύο πρώτες δόσεις πήραν αναδρομικά από μειώσεις συντάξεων 11 μηνών 83.736 κληρονόμοι με ποσό επιστροφών 54 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χατζηδάκης: Πότε θα πληρωθούν όσοι υπέβαλαν αίτημα για προκαταβολή σύνταξης

Πασχαλινός «μποναμάς» για επιχειρηματίες, δανειολήπτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους - Τι θα εισπράξουν την Μ.Εβδομάδα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider