Γραμματεία Καταναλωτή: Πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ σε παραβατικές επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γραμματεία Καταναλωτή: Πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ σε παραβατικές επιχειρήσεις
Τα πρόστιμα αφορούν ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όταν άνοιξαν δηλαδή τα πρώτα καταστήματα.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, που αφορούσαν σε παραβάσεις των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων - υπηρεσιών και του ν.4497/2017 για το υπαίθριο εμπόριο ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα πρόστιμα αφορούν σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όταν άνοιξαν δηλαδή τα πρώτα καταστήματα, για παραβάσεις που έχουν να κάνουν και με την μη εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Από 04.05.2020 έως και 17.05.2020 διενεργήθηκαν συνολικά 2.747 έλεγχοι παρουσιάζοντας αύξηση κατά 917% από το σύνολο των ελέγχων του β’ δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Βεβαιώθηκαν 46 παραβάσεις καταγράφοντας αύξηση κατά 77% από το σύνολο των παραβάσεων του β’ δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, πραγματοποιήθηκαν επιπρόσθετες επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως, η μη δήλωση των αποθεμάτων σύμφωνα με την ΚΥΑ Β΄1481/17.04.2020, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και η μη εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας στις λαϊκές αγορές, και

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider