ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο, όσο ανακάμπτει η οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο, όσο ανακάμπτει η οικονομία
Οι παραγγελίες για αυτοκίνητα, συσκευές και άλλα διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας την ανάκαμψη στην οικονομία των ΗΠΑ.

Οι παραγγελίες για αυτοκίνητα, συσκευές και άλλα διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιούνιο σηματοδοτώντας την ανάκαμψη στην οικονομία των ΗΠΑ ενώ οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά και εργασία αντιμετωπίζοντας υψηλότερο κόστος προμηθειών.

Οι νέες παραγγελίες για προϊόντα που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια, αυξήθηκαν κατά 0,8% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 257,6 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εμπορίου. Η Wall Street Journal εκτιμούσε αύξηση 2%.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 3,2% τον Μάιο από τον προηγούμενο μήνα, μια ελαφρώς καλύτερη ανάγνωση από την προηγούμενη εκτίμηση του 2,3%. Η ζήτηση για διαρκή αγαθά αυξήθηκε στους 13 από τους τελευταίους 14 μήνες.

Τα χαμηλά αποθέματα επιχειρήσεων και λιανικής μεταφράστηκαν σε αυξημένη ζήτηση για τους κατασκευαστές, αλλά τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας συνεχίζουν να περιορίζουν την παραγωγή και να καθυστερούν ορισμένες αποστολές.

Οι παραγγελίες στα λεγόμενα βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν 0,5% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα. Τον προηγούμενο μήνα, αυτές οι παραγγελίες αυξήθηκαν επίσης 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider