Το πολεμικό κλίμα βλάπτει και το νόμισμα της Ουκρανίας - Σε χαμηλό 7 ετών η γρίβνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πολεμικό κλίμα βλάπτει και το νόμισμα της Ουκρανίας - Σε χαμηλό 7 ετών η γρίβνα
Βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από  τον Φεβρουάριο του 2015 όταν είχαν σημειωθεί εκτεταμένες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονμπάς.

Νέες απώλειες σημειώνει το νόμισμα της Ουκρανίας, η γρίβνα, το τελευταίο 24ωρο και εν μέσω των ανησυχιών που υπάρχουν για την οικονομία της χώρας από την κρίση στα σύνορα με τη Ρωσία.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) η γρίβνα έχανε 1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 29,4 γρίβνα για 1 δολάρια ΗΠΑ.

Το ουκρανικό νόμισμα έχει απωλέσει το 8% της αξίας του από την αρχή του 2022, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν είχαν σημειωθεί εκτεταμένες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονμπάς, τις οποίες προχθές ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσι, αποφάσισε να θέσει σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλη τη χώρα, με το υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας να υποστηρίζουν πως αυτή η κίνηση δεν θα επηρεάσει τις επιχειρηματικές και χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στη χώρα.

Προ ημερών ο κεντρικός τραπεζίτης της Ουκρανίας είχε δηλώσει στο Reuters ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων στην αγορά συναλλάγματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές του Ντoνμπάς δεν αποκλείουν την εμπλοκή του ρωσικού στρατού

gazzetta
gazzetta reader insider insider