Ifo: Νέα επιδείνωση στο γερμανικό λιανεμπόριο από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Νέα επιδείνωση στο γερμανικό λιανεμπόριο από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα
Το 76,3% των επιχειρηματιών του λιανεμπορίου της χώρας ανέφερε πως τον Φεβρουάριου δεν παρέλαβε καμία από τις παραδόσεις προϊόντων που είχε κάνει

Ο κλάδος του λιανεμπορίου στη Γερμανία αντιμετωπίζει επιδείνωση των προβλημάτων του λόγω των εμποδίων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, σύμφωνα με έκθεση του οικονομικού ινστιτούτου Ifo που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτή, το 76,3% των επιχειρηματιών του λιανεμπορίου της χώρας ανέφερε πως τον Φεβρουάριου δεν παρέλαβε καμία από τις παραδόσεις προϊόντων που είχε κάνει, έναντι του 57,1% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιανουάριο.

«Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κενά στα ράφια των καταστημάτων για την ώρα» ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής του Ifo.

Ανά κλάδους, τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες παιχνιδιών, αυτοκινήτων, ποδηλάτων και επίπλων, με το 90% αυτών να αναφέρουν εφοδιαστική προβλήματα.

Το ποσοστό των σούπερ μάρκετ που καταγράφουν παρόμοιες δυσκολίες τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας στο 60% για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Ifo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ουκρανική κρίση «χτυπάει» τα εργοστάσια της Volkswagen στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider