Ηλεκτροκίνηση: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών καλεί την Κίνα να εξασφαλίσει λίθιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών καλεί την Κίνα να εξασφαλίσει λίθιο
Οι τιμές του ανθρακικού λιθίου στην Κίνα ενισχύθηκαν άνω του 400% για το 2021.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα του κόσμου, η Contemporary Amperex Technology, κάλεσε την κυβέρνηση της Κίνας να εξασφαλίσει και να αυξήσει τα αποθέματα της σε λίθιο, εν μέσω της αυξημένες ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα και υπό την ανησυχία για ελλείψεις στο υλικό που είναι κρίσιμο για την παραγωγή των μπαταριών τους.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ζεν Γουκούν, κατέθεσε 4 προτάσεις στο κινεζικό κοινοβούλιο, ζητώντας την επιτάχυνση της εκμετάλλευσης και ανάπτυξης πόρων λιθίου, την υποστήριξη της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας και τη βελτίωση των μεθόδων ανακύκλωσης, όπως μετάδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τιμή του λιθίου, που πέρα από τις μπαταρίες για την ηλεκτροκίνηση χρησιμοποιείται και σε άλλες καταναλωτικές ηλεκτρικές συσκευές, καταγράφει σημαντική αύξηση από τις αρχές του 2022 έως σήμερα, ενώ τετραπλασιάστηκε εντός του 2021.

Οι τιμές του ανθρακικού λιθίου στην Κίνα ενισχύθηκαν άνω του 400% για το 2021.

Η ασιατική χώρα, παρά το ότι είναι κυριαρχεί στις διαδικασίες διύλισης του επεξεργασίας του λιθίου και άλλων πρώτων υλών σε χημικά που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες ηλεκτροκίνησης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές των ορυχείων λιθίου σε Αυστραλία, Χιλή και Κονγκό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BMW: Προσχωρεί στο project βιώσιμης εξόρυξης λιθίου στη Χιλή

gazzetta
gazzetta reader insider insider