Έτοιμο δηλώνει το Κρεμλίνο για συνέχιση των συνομιλιών με το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμο δηλώνει το Κρεμλίνο για συνέχιση των συνομιλιών με το Κίεβο
Ενδιαφέρον υπάρχει από τη Ρωσία για συνέχιση των συνομιλιών με την ουκρανική πλευρά, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο.

Τελευταία ενημέρση: 14:35

Ενδιαφέρον υπάρχει από τη Ρωσία για συνέχιση των συνομιλιών με την ουκρανική πλευρά, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο.

«Παράλληλα με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως αποκαλούν οι ρωσικές αρχές την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία σημειώνει το AFP, διεξάγονται επίσης διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά προκειμένου να τεθεί τέλος το ταχύτερο δυνατό στην άφρονα αιματοχυσία και στην αντίσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων... Κάποια πρόοδος έχει σημειωθεί», δήλωσε η Ρωσίδα ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιτύχει τον σκοπό της να εξασφαλίσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας και θα προτιμούσε να το κάνει αυτό μέσω συνομιλιών.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανέφερε πως στόχος και προτεραιότητας της ρωσικής κυβέρνησης είναι να μη γίνουν μαζικές απολύσεις καθώς ισχυροί κολοσσοί από διάφορους κλάδους εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

Επιπλέον, η Ρωσία ανέφερε πως σχεδιάζει ένα κατάλογο σε προϊόντα και εμπορεύματα για να απαντήσει στις κυρώσεις της Δύσης, ενώ δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για κρατικοποίηση ξένων περιουσιακών στοιχείων.

Ανησυχεί η Ρωσία για τα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας

Νωρίτερα, τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης στην Ουκρανία -και μάλιστα κοντά στα σύνορα με την Ρωσία- βιολογικών εργαστηρίων, επανέλαβε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το skai.gr, η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στα όσα φέρεται να ανακάλυψαν οι Ρώσοι μετά από ειδική στρατιωτική επιχείρηση και έστρεψε τα βέλη της εναντίον των ΗΠΑ λέγοντας ότι το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του Κιέβου χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κ. Ζαχάροβα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μετά τις καταγγελίες που διατυπώνονται από χθες λέγοντας ότι χρειάζεται διεθνής έλεγχος για το βιολογικό πρόγραμμα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ δεν συνεργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι ή την καταστροφή των υποδομών της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider