Σε χαμηλό άνω των δύο ετών ο μεταποιητικός PMI στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό άνω των δύο ετών ο μεταποιητικός PMI στην Κίνα
O PMI μειώθηκε στις 48,1 μονάδες τον Μάρτιο, από τις 50,4 τον Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των δύο ετών υποχώρησε τον Μάρτιο η δραστηριότητα στον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας, αντικατοπτρίζοντας τον αντίκτυπο των αυστηρών κυβερνητικών μέτρων για την εξάλειψη της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής της Όμικρον που σαρώνει τη χώρα.

Ειδικότερα, ο PMI μειώθηκε στις 48,1 μονάδες τον Μάρτιο, από τις 50,4 τον Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με κοινά στοιχεία της Caixin Media Co. και της Markit.

Επίσης, οι υποδείκτες βιομηχανικής παραγωγής και νέων παραγγελιών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας διατάραξαν τις δραστηριότητες και την προσφορά, ενώ περιόρισαν τη ζήτηση των πελατών.

Ο υποδείκτης που μετρά τις νέες παραγγελίες εξαγωγών βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 μηνών, καθώς η ζήτηση στο εξωτερικό μειώθηκε απότομα και οι παγκόσμιες συνθήκες επιδεινώθηκαν, σημείωσε η Caixin.

Εξάλλου, η μεταποίηση επιδεινώθηκε και από τον αυξανόμενο πληθωρισμό που ενισχύθηκε επιπλέον από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι υποδείκτες τόσο του κόστους των εισροών όσο και των τιμών παραγωγής αυξήθηκαν σε υψηλά πέντε μηνών τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GameStop: Προχωρά στην πρώτη διάσπαση μετοχών από το 2007 - «Άλμα» 17% μετασυνεδριακά

Η Panasonic επενδύει 5 δισ. δολάρια σε μπαταρίες ηλεκτροκίνησης και λογισμικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider