Bloomberg: Η ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει την Κίνα, πρώτη φορά από το 1976

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει την Κίνα, πρώτη φορά από το 1976
Το ΑΕΠ της Κίνας ενδέχεται να «τρέξει» με ρυθμό 2% για το 2022 και των αντίστοιχο των ΗΠΑ με ρυθμό 2,8% για τον τρέχον έτος.

Για ενδεχόμενο επικράτησης του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας έναντι της κινεζικής για πρώτη φορά εδώ και 4 δεκαετίες κάνει λόγο το Bloomberg.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση, το ΑΕΠ της Κίνας ενδέχεται να «τρέξει» με ρυθμό 2% για το 2022 και των αντίστοιχο των ΗΠΑ με ρυθμό 2,8% για τον τρέχον έτος.

Τα ποσοστά βασίζονται στο απαισιόδοξο σενάριο για την οικονομία της Κίνας, εν μέσω των lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Πεκίνο παρέχει οικονομικά και δημοσιονομικά κίνητρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στην πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας. Στο βασικό σενάριο της έρευνας του Bloomberg, η κινεζική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 4%.

Σημειώνεται πως εάν επιβεβαιωθεί το απαισιόδοξο σενάριο για την ανάπτυξη της ασιατικής χώρας, η Κίνα θα υπολείπεται της ανάπτυξης των ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 1976.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Απρόσμενη μείωση των επιτοκίων, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω των lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider