Ifo: Επιφυλακτικά αισιόδοξοι οι Γερμανοί εξαγωγείς τον Μάιο παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Επιφυλακτικά αισιόδοξοι οι Γερμανοί εξαγωγείς τον Μάιο παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα
Οι Γερμανοί κατασκευαστές παραμένουν επιφυλακτικοί «και τα προβλήματα logistics συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό βάρος».

Βελτιωμένο εμφανίζεται το κλίμα μεταξύ των Γερμανών εξαγωγέων τον Μάιο, παρά τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα που επιβαρύνουν τον κλάδο.

Σύμφωνα με έκθεση του Ifo institute, ο δείκτης προσδοκιών για εξαγωγές αυξήθηκε στις 4,5 μονάδες, σε σχέση με τις 3 μονάδες τον Απρίλιο, όμως όπως αναφέρεται, οι Γερμανοί κατασκευαστές παραμένουν επιφυλακτικοί «και τα προβλήματα logistics συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό βάρος».

Το ινστιτούτο δεν βρήκε τρέχουσες ενδείξεις μεγάλων αλλαγών στην εξαιρετικά σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της Γερμανίας.

Όσον αφορά στον γερμανικό τομέα αυτοκινήτων, οι προοπτικές εξαγωγών ανέκαμψαν τον Μάιο, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν περίμεναν κάποια αξιόλογη αύξηση στις διεθνείς πωλήσεις.

Παράλληλα, η Ifo αναφέρει πως οι επιχειρήσεις ηλεκτρικού εξοπλισμού ανέμεναν συνέχεια της σταδιακής αύξησης στις εξαγωγές, ενώ οι κατασκευαστές μηχανημάτων και εξοπλισμού ήταν επιφυλακτικά αισιόδοξοι για τις διεθνείς τους δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Μειώθηκε κατά 5,6 δισ. λίρες ο κρατικός δανεισμός - Ακόμα υψηλότερος από τα προπανδημικά επίπεδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider