Goldman Sachs: Θα μπει σε ύφεση η Ευρωζώνη στο β' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Goldman Sachs: Θα μπει σε ύφεση η Ευρωζώνη στο β' εξάμηνο
Η ύφεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του έτους, εκτιμούν οι οικονομολόγοι υπό τον Jari Stehn, προβλέποντας μια πτώση του ΑΕΠ της τάξης του 0,1% στο τρίτο τρίμηνο και πτώση 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο. Η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2023, εκτιμούν.  

Η οικονομία της Ευρωζώνης πιθανότατα συρρικνώνεται ήδη, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Η ύφεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του έτους, εκτιμούν οι οικονομολόγοι υπό τον Jari Stehn, προβλέποντας μια πτώση του ΑΕΠ της τάξης του 0,1% στο τρίτο τρίμηνο και πτώση 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο. Η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2023, εκτιμούν.

Οι λόγοι της κάμψης περιλαμβάνουν τις διαταραχές στην παροχή ενέργειας από την Ρωσία, το «φρένο» στην ανάκαμψη των υπηρεσιών που παρατηρήθηκε μετά την πανδημία, το ασθενέστερο παγκόσμιο momentum αλλά και την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία που μπορεί να καθυστερήσει την εκταμίευση των κεφαλαίων αππό την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κοιτάζοντας τις διάφορες χώρες, έχουμε την Γερμανία και την Ιταλία σε καθαρή ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ η Ισπανία και η Γαλλία συνεχίζουν να αναπτύσσονται», λένε οι οικονομολόγοι. Η Goldman προειδοποιεί και για κίνδυνο ακόμη βαθύτερης ύφεσης από αυτή που προβλέψει στο βασικό της σενάριο, στην περίπτωση μιας ακόμα πιο σοβαρής διακοπής των ροών αερίου, μιας ανανεωμένης περιόδου πίεσης στο κρατικό χρέος ή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα ο οίκος δημοσίευσε έκθεση για την Ιταλία ειδικότερα, βλέποντας «τριγμούς» στα ομόλογα της γειτονικής χώρας, υπό τη συνδυασμένη επίδραση της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας που θα επιφέρει ένα υψηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου (risk premium) και της πιθανής απώλειας της διατήρησης της οικονομικής πολιτικής, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ταμείο Ανάκαμψης: «Γκάζι» από την ΑΑΔΕ για τα έργα της φορολογικής διοίκησης – Προσλαμβάνει ανεξάρτητο ελεγκτή για την παρακολούθηση των στόχων

Υποδομές: «Σήμα» στους κατασκευαστές για οδικά έργα στην Αττική (Πρότυπες Προτάσεις)

Η πράσινη μετάβαση απογειώνει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων: Ποιος θα πληρώσει τα 5 τρισ.

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider