Μπούλαρντ (Fed): Η ισχύς του δολαρίου από τις αυξήσεις των επιτοκίων θα αποδυναμωθεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Η ισχύς του δολαρίου από τις αυξήσεις των επιτοκίων θα αποδυναμωθεί
Βέβαιος πως το ισχυρό δολάριο κάποια στιγμή θα... «ξεθωριάσει» εμφανίζεται ο Τζέιμς Μπούλαρντ, πρόεδρος της Fed του Σεντ Λιούις.

Οι γενναίες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed ισχυροποίησαν το αμερικανικό δολάριο έναντι άλλων νομισμάτων, αλλά αυτή η ώθηση μπορεί να ξεθωριάσει μόλις οι επιτοκιακές άνοδοι παύσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed του Σεντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Η πολιτική της Fed «έχει δημιουργήσει ένα ισχυρότερο νόμισμα», αναγνώρισε ο Μπούλαρντ μιλώντας σε πάνελ νομισματικής πολιτικής στο περιθώριο των ετήσιων συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. «Αυτό μπορεί να χαλαρώσει μόλις η Fed φτάσει τα επιτόκια σε ένα μέρος όπου θα ασκείται ουσιαστική πτωτική πίεση στον πληθωρισμό και τότε δεν θα χρειαστεί να τα αυξήσουμε πάλι» πρόσθεσε.

Σε εκείνο το σημείο, καθώς κι άλλες κεντρικές τράπεζες θα αναπροσαρμόσουν την νομισματική πολιτική τους «θα δείτε άλλες κινήσεις στο δολάριο» διαπιστώνει, τονίζοντας πως το μέγεθος του κλυδωνισμού στην αγορά είναι σχετικά χαμηλό, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία η Fed αύξησε το κόστος δανεισμού.

«Η Fed αύξησε τα επιτόκια με σχετικά χαμηλή αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Όχι μηδέν, αλλά σχετικά χαμηλό σε αυτό που θα περίμενε κανείς δεδομένης της ταχύτητας με την οποία κινηθήκαμε» εκτίμησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Πρώην διευθύντρια καταγγέλλει πως απολύθηκε λόγω ηλικίας και φύλου

Το «μυστικό» του CEO της Target: Τρώω και κοιμάμαι σαν παίζω στο US Open ή στο Super Bowl

Goldman Sachs: Μειώνει τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider