Στρασβούργο: «Τέλος» η σαμπάνια, το κοτόπουλο σούβλας και το ποπ κορν από τη χριστουγεννιάτικη αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στρασβούργο: «Τέλος» η σαμπάνια, το κοτόπουλο σούβλας και το ποπ κορν από τη χριστουγεννιάτικη αγορά
Περί τους 2 εκατ. επισκέπτες αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η Christkindelsmärik, η οποία ωστόσο λόγω της ενεργειακής κρίσης θα είναι και κατά μία εβδομάδα μικρότερη σε διάρκεια.

«Τέλος» στη σαμπάνια, στο κοτόπουλο σούβλας και το ποπ κορν από τα ράφια των εορταστικών περίπτερων της διάσημης υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς της Christkindelsmärik σχεδιάζει να βάλει η πόλη του Στρασβούργου.

Αίτια αποτελεί η απόφαση του αρμόδιου δημοτικού οργάνου πως τα ως άνω προϊόντα δεν αντανακλούν τον παραδοσιακό και αυθεντικό χαρακτήρα της Αλσατίας, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Οι αρχές της γαλλικής πόλης απέστειλαν στους εμπόρους που διατηρούν τα γραφικά υπαίθρια χριστουγεννιάτικα περίπτερα αναλυτική λίστα με τα προϊόντα που επιτρέπεται ή μη να πωλούν φέτος από τους ξύλινους πάγκους τους. Ο Δήμος απαγόρευσε μεγάλη ποικιλία γαλλικών τυριών, γαλότσες, ομπρέλες, χριστουγεννιάτικα στολίδια για κατοικίδια, ενώ θέλει να θέσει περιορισμούς στην πώληση χριστιανικών σταυρών, με την τελευταία ρύθμιση να προκαλεί τη μήνιν της συντηρητικής αντιπολίτευσης της πόλης.

Η απόφαση του Δήμου αντιμετωπίστηκε από τους τοπικούς εμπορικούς φορείς με δυσπιστία και έντονη επίκριση. Ωστόσο οι αρχές άφησαν ανοικτή τη δυνατότητα διαλόγου με τους εμπόρους για τη φετινή σεζόν, ωστόσο τόνισαν πως τον Ιανουάριο θα γίνει δημόσια διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση αυστηρών κανόνων για τη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του 2023.

Περί τους 2 εκατ. επισκέπτες αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η Christkindelsmärik, η οποία ωστόσο λόγω της ενεργειακής κρίσης θα είναι κατά μία εβδομάδα μικρότερη σε διάρκεια, ήτοι από 25 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου, ενώ ο νυχτερινός φωτισμός θα σβήνει στις 23:00 (δηλαδή μία ώρα νωρίτερα του συνηθισμένου).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Συνεχίζεται η απεργία στην TotalEnergies, η κυβέρνηση ζητεί από τους εργαζόμενους «να μην μπλοκάρουν τη χώρα»

Ευρωπαϊκή «αλληλεγγύη» ζητεί από τη Γερμανία ο Μακρόν

Δημοσκόπηση Bloomberg: Η Γερμανία θα παρασύρει σε ύφεση ολόκληρη την Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider