Βρετανία: Η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές κατοικιών από τις αρχές του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές κατοικιών από τις αρχές του 2021
Σε μηνιαίο επίπεδο, οι τιμές κατοικιών συρρικνώθηκαν κατά 0,4% μετά από πτώση 0,1% τον Σεπτέμβριο.

Με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2021 υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία κατά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την εταιρεία ενυπόθηκων δανείων Halifax.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι τιμές κατοικιών συρρικνώθηκαν κατά 0,4% μετά από πτώση 0,1% τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας την ισχυρότερη μηνιαία πτώση από τον Φεβρουάριο του 2021.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 8,3% για τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας σημαντική κάμψη από την ετήσια αύξηση 9,8% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την Halifax, η μεγαλύτερη αύξηση των τιμών κατοικιών στη Βρετανία σημειώθηκε στο Λονδίνο, αν και με μειωμένο ρυθμό σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Η επικεφαλής της Halifax, Κιμ Κίναϊρντ, ανέφερε σε σχετική δήλωση της πως «η άνοδος του κόστους ζωής έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει τη δυνατότητα πληρωμής ενυπόθηκων δανείων και θα συνεχίσει να επηρεάζει τα επίπεδα δραστηριοτήτων. Οι οικονομικές δυσκολίες "δείχνουν" σε σημαντικά μειωμένες τιμές για τα σπίτια το επόμενο χρονικό διάστημα».

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν τις επιπτώσεις που έχει στην βρετανική αγορά ακινήτων η ενεργειακή κρίση που επηρεάζει το σύνολο της Ευρώπης, «ροκανίζοντας» τα εισοδήματα των Βρετανών πολιτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά (ΕΚΤ): Έως και 3 χρόνια θα διαρκέσει η «μάχη» με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Κίνα: Υποχώρησαν απρόσμενα οι εξαγωγές τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider