Βρετανία: Αύξηση στις τιμές κατοικιών για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Αύξηση στις τιμές κατοικιών για τρίτο συνεχόμενο μήνα
«Η αγορά στέγασης θα συνεχίσει να αντανακλά αυτές τις νέες νόρμες, του υψηλότερου κόστους δανεισμού και της χαμηλότερης ζήτησης».

Αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία κατά τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Halifax.

Οι τιμές κατοικιών σε μηνιαίο επίπεδο αυξήθηκαν 0,8% έναντι αύξησης 1,1% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,3%. Σε ετήσιο επίπεδο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,6% έναντι ετήσιας αύξησης 2,05% τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται πως οι αυξήσεις έρχονται σε ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, λόγω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού στη βρετανική οικονομία.

«Ενώ ο δρόμος των αυξήσεων των επιτοκίων είναι αβέβαιος, τα κόστη για τα στεγαστικά δάνεια είναι μάλλον απίθανο να γίνουν αισθητά φθηνότερα βραχυπρόθεσμα. Η αγορά στέγασης θα συνεχίσει να αντανακλά αυτές τις νέες νόρμες, του υψηλότερου κόστους δανεισμού και της χαμηλότερης ζήτησης. Έτσι, περιμένουμε μια συνεχιζόμενη επιβράδυνση για το 2023» σημειώνεται στην έκθεση της Halifax

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Σε υψηλό άνω των 2 ετών ο PMI των υπηρεσιών για τον Μάρτιο - Τόνωση από την άρση των lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider