Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται σταδιακά, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι η τσέπη των καταναλωτών συνεχίζει να αδειάζει μπροστά στην ταχεία άνοδο των τιμών.
Πολλοί καλούνται να κάνουν σκληρούς οικονομικούς συμβιβασμούς περιορίζοντας δραστικά τις δαπάνες τους, μια κίνηση που σύμφωνα με τη Λαζέτα Ρέινι Μπράξτον, πιστοποιημένη οικονομική σύμβουλο και CEO της εταιρείας Wealth Partners, είναι θετική καθώς έτσι απεικονίζονται οι ρεαλιστικές ανάγκες των ανθρώπων.
«Η καλύτερη άμυνα ενάντια στον πληθωρισμό είναι να γνωρίζεις τις ανάγκες σου και να αποδέχεσαι το γεγονός ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί», δήλωσε μιλώντας στο CNBC, στο οποίο μάλιστα είναι και μέλος του Οικονομικού Συμβούλου. Όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός - και ξεπερνά την αύξηση των μισθών - υπάρχουν δύο βασικές οικονομικές προσαρμογές για τα νοικοκυριά ώστε να τα βγάλουν πέρα: αύξηση εισοδήματος ή μείωση εξόδων, όπως εξήγησε.
Τα νοικοκυριά που επιθυμούν να μειώσουν το κόστος θα πρέπει πρώτα να αναλύσουν όλα τα έξοδα και να εξετάσουν το δυσάρεστο ενδεχόμενο για «ψαλίδι» στα έξοδα, όπως επισημαίνει. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή πληθωρισμού. Η ουσία είναι ότι όλοι αισθάνονται πιεσμένοι και πρέπει να λάβουν αποφάσεις που δεν τους ευχαριστούν» κατέληξε.