ΗΠΑ: «Μεγάλη απόσταση» των Ρεπουμπλικάνων με τον Μπάιντεν για το χρέος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Μεγάλη απόσταση» των Ρεπουμπλικάνων με τον Μπάιντεν για το χρέος
Μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

Η πλευρά των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ έχει ακόμα «μεγάλη απόσταση» από το να συμφωνήσει με τον Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, για το όριο του ομοσπονδιακού χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, μετά από συνάντηση που είχε με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος είπε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ μακριά από την επίτευξη μιας συμφωνίας. Ωστόσο, πρόσθεσε πως μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι αναφορές του Μακκάρθι διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην μπορέσει να εξυπηρετεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Μιτς Μακόνελ -που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μπάιντεν και τον Μακάρθι, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος για μια λύση στο θέμα.

«Η συνάντηση ήταν θετική, παραγωγική. Συμφωνήσαμε στο ότι η χρεοκοπία θα ήταν μια καταστροφική επιλογή» δήλωσε. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν μια συμφωνία είναι πιο κοντά στον ορίζοντα, απάντησε θετικά.

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν ακύρωσε επίσημη επίσκεψη του στην Αυστραλία ώστε να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να συνεχίσει τις επαφές τους για το «ταβάνι» χρέους των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider