Ηχηρό μήνυμα στήριξης του Σολτς στην ΕΚΤ - «Δεν μπορούμε να έχουμε μηδενικά επιτόκια»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηχηρό μήνυμα στήριξης του Σολτς στην ΕΚΤ - «Δεν μπορούμε να έχουμε μηδενικά επιτόκια»
Ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε πως διεθνώς έχει γίνει κατανοητό πως η οικονομία «χρειάζεται να είναι περισσότερο ανθεκτική».

Μήνυμα υπέρ της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ώστε να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έστειλε την Τετάρτη ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας στο κάτω Σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου, ο Σολτς ανέφερε πως υποστηρίζει τις δράσεις της ΕΚΤ για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης είπε πως δεν γίνεται να υπάρχει μια πολιτική με την οποία τα βασικά επιτόκια της ευρωτράπεζας βρίσκονται στο 0%.

Ακόμα, ο Σολτς ανέφερε πως διεθνώς έχει γίνει κατανοητό πως η οικονομία «χρειάζεται να είναι περισσότερο ανθεκτική».

Οι δηλώσεις του καγκελάριου έρχονται μετά από τις αναφορές που έκανε νωρίτερα την Τετάρτη ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Γιοακίμ Νάγκελ. Τομέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ επανέλαβε τη θέση του για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ και είπε πως είναι «πρόωρο» να μιλάμε για το κατά πόσο η ευρωτράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στους ημιαγωγούς

Εξάλλου, ο Σολτς ανέφερε πως γνωρίζει σχέδια γερμανικών και διεθνών επιχειρήσεων για επενδύσεις στον κλάδο των ημιαγωγών στη Γερμανία.

«Είναι ένα εντυπωσιακό μήνυμα ότι τόσες πολλές γερμανικές και διεθνείς εταιρείες επιλέγουν τη Γερμανία για την επέκταση της παραγωγής ημιαγωγών τους» σημείωσε ο καγκελάριος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Βελτιωμένες οι καταναλωτικές προσδοκίες τον Μάιο για πληθωρισμό, εισόδημα, ανεργία

Ευρωζώνη: Σε αρνητικό έδαφος οι τιμές παραγωγού - Πρώτη φορά εδώ και 1,5 χρόνο

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιουνίου - Σε χαμηλό 6μήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider