Χατζηδάκης για 15ετές ομόλογο: Η επιτυχία του πιστοποιεί την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης για 15ετές ομόλογο: Η επιτυχία του πιστοποιεί την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας
«Η σημερινή έκδοση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική υπερκάλυψη, παρά τη συνεχιζόμενη υψηλή αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με καλή ποιότητα κεφαλαίων».

Με αφορμή την σημερινή έκδοση 15ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ, μέσω της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τις αγορές 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,45% ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Η σημερινή έκδοση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική υπερκάλυψη, παρά τη συνεχιζόμενη υψηλή αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με καλή ποιότητα κεφαλαίων. Τα αποτελέσματα της έκδοσης πιστοποιούν την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της οικονομίας. Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό – μεταξύ άλλων – με την απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου, υπηρετούν το στόχο της κυβέρνησης για συνέχιση της πτωτικής πορείας του δημοσίου χρέους κάτω από το 140% του ΑΕΠ ως το 2027, στον οποίο έχουμε δεσμευτεί».

Yπενθυμίζεται πως η ζήτηση που καταγράφηκε για το νέο 15ετές κρατικό ομόλογο λήξεως 18 Ιουλίου 2038, ήταν ισχυρή και οι προσφορές ξεπέρασαν τα 13,4 δισ. ευρώ, με την υπερκάλυψη να φτάνει κοντά στις 4 φορές. Την έκδοση είχαν αναλάβει να τρέξουν οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, J.P. Morgan και η Εθνική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Όλες οι παρεμβάσεις του οικονομικού νομοσχεδίου - Παράταση έως Οκτώβριο για Market Pass

Youth Pass: Ποιους αφορά η ενίσχυση των 150 ευρώ - Πότε καταβάλλεται

Market Pass: Παράταση για τρεις μήνες - Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider