NY Times: Ο Μπάιντεν ετοιμάζει νέους περιορισμούς στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NY Times: Ο Μπάιντεν ετοιμάζει νέους περιορισμούς στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία
Οι ανακοινώσεις αναμένονται ακόμα και σήμερα Τετάρτη. 

Έτοιμη να προχωρήσει σε νέους περιορισμούς στις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα, που αφορούν ευαίσθητες τεχνολογίες, είναι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τους New York Times, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμα και σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να απαγορευθεί στις αμερικανικές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων να επενδύουν σε ορισμένες βιομηχανίες προηγμένης τεχνολογίας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των κβαντικών υπολογιστών, της τεχνητής νοημοσύνης και των προηγμένων ημιαγωγών. Επίσης, θα απαιτείται περισσότερη διαφάνεια όταν εταιρείες των ΗΠΑ επενδύουν σε ένα ευρύ φάσμα κινεζικών βιομηχανιών.

Η κίνηση ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να περιορίσουν τις επενδύσεις, ιδιαίτερα σε εταιρείες που υποστηρίζονται από τον κινεζικό στρατό και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θέτουν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

«Απλώς διασφαλίζουμε ότι η τεχνολογία των ΗΠΑ και των συμμάχων δεν χρησιμοποιείται εναντίον μας», δήλωσε τον Απρίλιο ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν. «Δεν κόβουμε το εμπόριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Αποπληθωρισμός για πρώτη φορά από το 2021

Delivery Hero: Πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα - «Καλή πρόοδος στην κερδοφορία»

WeWork: Από την αποτίμηση των 40 δισ. δολαρίων μπροστά στο φάσμα της χρεκοπίας - Απώλειες άνω του 20% στη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider