Χατζηδάκης: Καμία αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές - Περισσότερα έσοδα μόνο από τους φοροφυγάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Καμία αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές - Περισσότερα έσοδα μόνο από τους φοροφυγάδες
Επανέλαβε για άλλη μία φορά πως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι η απόλυτη προτεραιότητας της κυβέρνησης. Για την δημοσκοπική πτώση της ΝΔ κατά 3,5%-4% μονάδες, ο υπουργός είπε πως είναι αναμενόμενη η δυσαρέσκεια του κόσμου.

Καμία αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον Alpha, διαψεύδοντας ως ανυπόστατες τις φημολογίες οι οποίες διαδίδονται. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι όταν μπουν σε λειτουργία τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής θα υπάρξει το περιθώριο για περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Επανέλαβε για άλλη μία φορά πως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι η απόλυτη προτεραιότητας της κυβέρνησης, και σε αυτή την βάση το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε προημερών τις 10 σχετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες μάλιστα θα γίνουν νόμος στους επόμενους μήνες, και αφορούν κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

«Μελετάμε ένα νέο σύστημα δίκαιης φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε ο υπουργός διαψεύδοντας πως αυτό σημαίνει αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές.

Τα περισσότερα έσοδα θα τα πάρουμε από την πάταξη της φοροδιαφυγής, ξεκαθάρισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια και για την διακοπή του Market Pass ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πολεμάμε την ακρίβεια με άλλους τρόπους, με τις μισθολογικές αυξήσεις στο Δημόσιο, με την επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, με την αύξηση του ΚΕΑ, με τα αναπηρικά επιδόματα, όλα μέτρα του 2024.

«Η οικονομία πηγαίνει καλά με τις αλλεπάλληλες πιστοληπτικές αναβαθμίσεις επειδή κρατάμε ένα ζύγι», επεσήμανε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην χαθεί αυτό το «ζύγι». «Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» προσέθεσε, αλλά παράλληλα με σοβαρότητα.

Για την δημοσκοπική πτώση της ΝΔ κατά 3,5%-4% μονάδες, ο υπουργός είπε πως είναι αναμενόμενη η δυσαρέσκεια του κόσμου, κάτι που άλλωστε τόνισε κι ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή. «Δεν είπαμε ότι είμαστε αλάθητοι» εξήγησε, «αλλά αν συγκριθούμε με προηγούμενες κυβερνήσεις είμαστε σίγουρα πιο αποτελεσματικοί«.

Τέλος, όσον αφορά την εκλογή Κασσελάκη, είπε πως στον δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι επέλεξαν το λιγότερο σχετικό με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ωστόσο είναι μία μίξη μιας lifestyle προσέγγισης με παλιά και φθαρμένα υλικά.

Η συνέντευξη του ΥΠΕΘΟ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Στα 3,2 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο - Με χρέη στην εφορία 3,98 εκατ. φορολογούμενοι

Eurobank Research: Ποιοι παράγοντες συνέβαλλαν στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας έναντι της Ευρωζώνης

Γρ. Προϋπολογισμού Βουλής: Βελτίωση στους δείκτες φτώχειας – Δίνουμε πολλά για άμυνα και λίγα για υγεία & παιδεία 

gazzetta
gazzetta reader insider insider