Εξαπλώνεται διεθνώς το selloff στα ομόλογα - Σχεδόν στο 5% οι αποδόσεις στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαπλώνεται διεθνώς το selloff στα ομόλογα - Σχεδόν στο 5% οι αποδόσεις στις ΗΠΑ
Οι επενδυτές προετοιμάζονται για απόδοση στα 10ετή των ΗΠΑ στο 5% για πρώτη φορά από το 2007, αφού εκτινάχθηκαν στο 4,85% αυτή την εβδομάδα. 

Διεθνοποιείται το selloff στα ομόλογα καθώς οι αποδόσεις έχουν πάρει την ανιούσα στο μεγαλύτερο βαθμό από τότε που χτύπησε η πανδημία το 2020, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για απόδοση στα 10ετή των ΗΠΑ στο 5% για πρώτη φορά από το 2007, αφού εκτινάχθηκαν στο 4,85% αυτή την εβδομάδα.

Το ανελέητο ξεπούλημα των αμερικανικών κρατικών ομολόγων πυροδοτεί αναταραχή στις μεγάλες αγορές ομολόγων, καθώς οι επενδυτές έρχονται αντιμέτωποι με τη συνειδητοποίηση ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι αποδόσεις των 10ετών της Αυστραλίας αυξήθηκαν ταχύτερα από τις αντίστοιχες στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι η εθνική κεντρική τράπεζα παρέμεινε σε αναμονή, ενώ η αστάθεια έχει επίσης διαχυθεί στις μετοχές.

Η απόδοση των 30ετών αμερικανικών ομολόγων έφτασε στο 5% στις συναλλαγές στην Ασία την Τετάρτη, το υψηλότερο των τελευταίων 16 ετών. Τα γερμανικά 10ετή επιτόκια αυξήθηκαν στο 3% για πρώτη φορά από το 2011.

Στην Ιαπωνία, τα swaps των 10ετών εκτινάχθηκαν στο 1% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, φτάνοντας στην κορυφή του εύρους στόχου της κεντρικής τράπεζας και ενισχύοντας τις προσδοκίες για αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

Οι ανησυχίες για τις αυξημένες εκδόσεις ομολόγων για τη χρηματοδότηση των διογκούμενων δημοσιονομικών ελλειμμάτων έχουν επίσης ωθήσει τους επενδυτές να απαιτήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση για τον κίνδυνο διακράτησης χρέους μεγαλύτερης ημερομηνίας. Αυτό έστειλε το premium στα 10ετή αμερικανικά χαρτονομίσματα θετικά για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021.

Οι αποδόσεις ορισμένων από τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών της Ασίας ανέβηκαν υψηλότερα την Τετάρτη. Ο δείκτης της Ινδονησίας σκαρφάλωσε σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία φορά τον Νοέμβριο.

Τα ομόλογα των αναπτυσσόμενων χωρών ενδέχεται να είναι ευάλωτα σε περαιτέρω μειώσεις δεδομένου ότι οι επενδυτές συσσωρεύτηκαν λίγο πριν ξεκινήσει η καταστροφή, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Παύθηκε από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής ο K. Μακάρθι - Πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας

Στέγγος – Τεχνική Ολυμπιακή: Τι «φέρνει» η στροφή σε ναυτιλία, δάνεια, ακίνητα/τουρισμό – Αναμονή για το Πόρτο Καρράς

Κοντόπουλος: Έρχεται νέος κανονισμός στην Κύρια Αγορά – «Τέρμα τα αστεία» με τη διασπορά των εισηγμένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider