ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, γεγονός που υποδηλώνει πως η αγορά εργασίας χάνει σιγά το momentum καθώς τα υψηλά κόστη δανεισμού, μειώνουν την ζήτηση στην ευρύτερη οικονομία.

Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 1.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 220.000, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να είχαν προβλέψει 222.000 αιτήσεις.

Ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα μετά από την πρώτη εβδομάδα της κρατικής ενίσχυσης, μειώθηκε κατά 64.000 σε 1,861 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 25 Νοεμβρίου, όπως έδειξε η έκθεση για τις αιτήσεις.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την ερχόμενη Τετάρτη. Από τον Μάρτιο του 2022, η Fed έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 525 μονάδες βάσης στο σημερινό εύρος 5,25%-5,50%.

Τα στοιχεία είναι ευμετάβλητα αυτή την εποχή του χρόνου λόγω των γιορτών, καθιστώντας το δύσκολο να υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αγορά εργασίας.

Οι μη προσαρμοσμένες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 93.761 σε 293,511 την περασμένη εβδομάδα. Οι αιτήσεις στην Καλιφόρνια αυξήθηκαν κατά 14.057 χιλιάδες ενώ στη Νέα Υόρκη κατά 9.343.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως αντιστοιχεί μία 1,34 νέα θέση εργασίας για κάθε άνεργο τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: «Ναυάγιο» για τον προϋπολογισμό του 2024 - Δε θα ψηφιστεί άμεσα

Σύμφωνο Σταθερότητας: Η Γαλλία απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία στη μείωση του ελλείμματος σε όφελος των επενδύσεων

Κίνα: Απροσδόκητη αύξηση των εξαγωγών τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider