Σερβία-Κίνα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διασυνοριακή αποστολή εμβάσματος στο κινεζικό νόμισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σερβία-Κίνα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διασυνοριακή αποστολή εμβάσματος στο κινεζικό νόμισμα
H τράπεζα the Bank of China (BOC) Serbia που έχει εξουσιοδοτηθεί για την διεκπεραίωση τραπεζικών συναλλαγών στο κινεζικό νόμισμα γιουάν (επίσημη ονομασία ρενμίνμπι -RMB) στη Σερβία πραγματοποίησε χθες την πρώτη διασυνοριακή αποστολή εμβάσματος σε RMB.

H τράπεζα Bank of China (BOC) Serbia που έχει εξουσιοδοτηθεί για την διεκπεραίωση τραπεζικών συναλλαγών στο κινεζικό νόμισμα γιουάν (επίσημη ονομασία ρενμίνμπι -RMB) στη Σερβία πραγματοποίησε χθες την πρώτη διασυνοριακή αποστολή εμβάσματος σε RMB.

Η διεκπεραίωση του εμβάσματος από την Σερβία προς την επαρχία Χεμπέι της Κίνας με οικονομική αξία περίπου δύο εκατομμύρια γιουάν (250 εκατομμύρια δολάρια) ήταν επιτυχής κι έγινε για λογαριασμό ενός εργοστασίου χάλυβα που συνεργάζεται με την HBIS Group.

Η HBIS Group έχει ηγετική θέση στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, με την έδρα της να βρίσκεται στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), που είναι η Κεντρική Κινεζική Τράπεζα, εξουσιοδότησε την BOC Serbia να διεκπεραιώνει διασυνοριακές τραπεζικές συναλλαγές σε RMB εντός Σερβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεικτή εικόνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάιο

Η Κομισιόν επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εφαρμογή του RRF

Google: Απολύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα cloud

gazzetta
gazzetta reader insider insider