Goldman: Τα χειρότερα έρχονται για τις γαλλικές μετοχές, λόγω πολιτικού κινδύνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman: Τα χειρότερα έρχονται για τις γαλλικές μετοχές, λόγω πολιτικού κινδύνου
Βραχυπρόθεσμα, η Goldman συμβουλεύει τους επενδυτές να στραφούν σε πιο αμυντικούς τομείς, όπως η Υγεία, εν μέσω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας.

Οι γαλλικές μετοχές είναι πιθανό να υποστούν περαιτέρω πλήγματα λόγω του πολιτικού κινδύνου το επόμενο διάστημα, με τον αντίκτυπο ωστόσο να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs.

Οι μετοχές Blue-chip στον δείκτη CAC 40 του Παρισιού σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα τη χειρότερη επίδοσή τους από τον Μάρτιο του 2022, υποχωρώντας περισσότερο από 6%, καθώς η χώρα κλονίστηκε από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών.

Οι αγορές αποτίμησαν άμεσα μια πιθανή νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου και το ενδεχόμενο λαϊκιστικής δημοσιονομικής πολιτικής, με μέτρα που στοχεύουν τις τράπεζες και μια «οικονομική κρίση τύπου Liz Truss».

Μαζί με το sell-off των μετοχών, το κόστος δανεισμού αυξήθηκε και η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των γαλλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων διευρύνθηκε κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι αναλυτές της Goldman αναμένουν ότι το spread θα παραμείνει ευρύ τις επόμενες εβδομάδες.

«Αυτό πιθανότατα θα διατηρήσει την πίεση στις γαλλικές μετοχές, ειδικά στις τράπεζες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στα spreads των κρατικών ομολόγων», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman σε επενδυτικό σημείωμα.

Γαλλικά εγχώρια μεγάλα ονόματα περιλαμβάνουν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, την κατασκευαστική εταιρεία Vinciand utility Engie, ενώ οι διεθνώς προσανατολισμένες ηγετικές εταιρείες της περιλαμβάνουν τα LVMH, L'Oreal και Remy Cointreau.

Βραχυπρόθεσμα, η Goldman συμβουλεύει τους επενδυτές να στραφούν σε πιο αμυντικούς τομείς, όπως η Υγεία, εν μέσω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Carrefour: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 200 εκατ. στη Γαλλία - Βουτιά 9,6% της μετοχής

ΕΚΤ: Δεν υπάρχει βιασύνη για παρέμβαση στα γαλλικά ομόλογα

Σε νέα πρέσα το ευρώ λόγω γαλλικής πολιτικής κρίσης - Ποιο είναι το κρίσιμο όριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider