Εφραίμογλου: Η αειφόρος ανάπτυξη είναι ζήτημα οικονομικού ρεαλισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εφραίμογλου: Η αειφόρος ανάπτυξη είναι ζήτημα οικονομικού ρεαλισμού
Η αποτελεσματική ενσωμάτωση της βιωσιμότητας από τις επιχειρήσεις ήταν το θέμα του 3ου ESG Universe Forum, που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, διαδικτυακά.

Η αποτελεσματική ενσωμάτωση της βιωσιμότητας από τις επιχειρήσεις ήταν το θέμα του 3ου ESG Universe Forum, που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, διαδικτυακά. Σε σημερινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ αναφέρεται ότι στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του επιμελητηρίου, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τόνισε ότι η έννοια της αειφορίας για τις επιχειρήσεις δεν εξαντλείται στην απλή συμμόρφωση με κανονιστικές απαιτήσεις.

«Πέρα από ηθική και κοινωνική επιταγή, η αειφόρος ανάπτυξη αναδεικνύεται σήμερα σε ζήτημα οικονομικού ρεαλισμού και αποτελεί προϋπόθεση αποδοτικότητας, ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές και τα μοντέλα λειτουργίας τους, με μεγαλύτερη αίσθηση σκοπού και συνεχή βελτίωση του αντίκτυπου της δραστηριότητάς τους, σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο».

«Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, εργαζόμαστε συστηματικά για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις να βαδίσουν σε αυτόν τον δρόμο. Εστιάζουμε ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και την καθοδήγηση των μικρότερων επιχειρήσεων, ώστε να κατανοήσουν τις αρχές της βιωσιμότητας, να υιοθετήσουν καλές πρακτικές και να αξιοποιήσουν σύγχρονα εργαλεία. Συμπληρώνοντας φέτος 105 χρόνια λειτουργίας, στο ΕΒΕΑ συνεχίζουμε να προωθούμε ένα βιώσιμο, ανθεκτικό μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα μας, που στηρίζεται σε υγιείς βάσεις, σέβεται το περιβάλλον, καταπολεμά ανισότητες και δημιουργεί οφέλη για τους πολλούς», σημείωσε η κυρία Εφραίμογλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider