ΗΠΑ: Συρρίκνωση στη μεταποίηση τον Ιούνιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συρρίκνωση στη μεταποίηση τον Ιούνιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημείωσε τον Ιούνιο η μεταποίηση στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ότι η ύφεση του κλάδου της βιομηχανίας δεν έχει φτάσει στο τέλος της.

Συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημείωσε τον Ιούνιο η μεταποίηση στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ότι η ύφεση του κλάδου της βιομηχανίας δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Ωστόσο, ο δείκτης τιμών των εργοστασίων υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών που υποδηλώνει βραδύτερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης μεταποίησης του Institute for Supply Management, ένας δείκτης - βαρόμετρο για την εργοστασιακή παραγωγή, υποχώρησε στο 48,5% τον Ιούνιο από 48,7% τον προηγούμενο μήνα. Μία ανάγνωση κάτω του 50% σηματοδοτεί συρρίκνωση.

Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε κατά 3,9 μονάδες στο 49,3% με μικρή ένδειξη προόδου, ενώ το βαρόμετρο παραγωγής διολίσθησε κατά 1,7 μονάδες στο 48,5%. Ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε κατά 1,8 μονάδες στο 49,3% και ο δείκτης τιμών, μειώθηκε κατά 4,9 μονάδες στο 52,1%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Η έκθεση του ISM θεωρείται ένα δείγμα για την υγεία της οικονομίας. Σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί ελαφρώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Βενσάν Μπολορέ: Ο «Γάλλος Μέρντοχ» που οδηγεί την Λεπέν στην εξουσία

Berenberg: «Σκληρό ροκ» διαπραγματεύσεων για μπλόκο στη Λεπέν - Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider